Головна Новости ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію через коронавірус

ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію через коронавірус

0

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила глобальну надзвичайну ситуацію зі здоров’ям. Усе через поширення небезпечного коронавірусу за межами Китаю.

Основною причиною такого кроку є не те, що триває зараз у Китаї, а те що відбувається за його межами, заявив голова ВООЗ Тедрос Гебрейєс. Про це повідомляє ВВС.

Основною пересторогою Організації з охорони здоров’я є те, що небезпечний вірус пошириться на країни зі слабо розвиненими системами охорони здоров’я.

Зокрема, було зафіксовано 98 випадків захворювання китайським коронавірусом у 18 країнах за межами Китаю.

Зараз у 18 країнах за межами Китаю зареєстровано 98 випадків коронавіруса 2019nCoV, в тому числі 8 випадків передачі вірусу від людини людині в чотирьох країнах: Німеччині, Японії, В’єтнамі та Сполучених Штатах Америки,
– зазначив глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус.

Спалах коронавірусу: коротко про головне

  • Станом на 31 січня від нового коронавірусу у Китаї померла 213 людей. Натомість загалом відомо про майже 10 тис. випадків зараження у всьому світі.
  • Наявність інфекції в Україні підозрювали 4 рази, але жоден випадок не підтвердився. Україна евакуйовує своїх громадян з Китаю, усіх їх перевіряють у “Борисполі” медики.
  • Від коронавірусу помирають в середньому 9% інфікованих. Більшість жертв – люди похилого віку, які страждають від інших супутніх захворювань, таких як Паркінсона чи діабет.
  • Туристичні компанії та онлайн-агентства тимчасово припинили організацію групових турів до Китаю. У Китаї закриті низка міст-мільйонників, подекуди оголошують військовий стан. Першим закритим на в’їзди та виїзди містом став Ухань, де зародилася смертоносна інфекція.

Міфи та правда про коронавірус

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…