Головна Новости Е-квиток перенесли: впровадження Kyiv Smart Card узгодять із урядом

Е-квиток перенесли: впровадження Kyiv Smart Card узгодять із урядом

0

Щоб використання е-квитка було зручним для усіх без виключення пасажирів, його запуск в промислову експлуатацію відбудеться у 2020 році, а не 1 листопада 2019 року.

Про це Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА повідомив у ексклюзивному коментарі.

– Зміна дати пов’язана з вирішенням кількох питань. Це організація проїзду пільгових категорій пасажирів, які не зареєстровані у Києві. Дане питання має вирішуватися на державному рівні, – зазначають у Департаменті.

Також відкритим є питання виготовлення електронних учнівських квитків. Фінансування на це Київрада мала виділити ще влітку. Однак останнє сесійне засідання було у травні.

– Це означає, що у громадському транспорті діятимуть одночасно нова і стара системи оплати проїзду. Пасажири зможуть розраховуватися як транспортною карткою чи QR-квитком, так і готівкою. У наземному транспорті продовжать діяти паперові квитки, а у метро – жетони. Зміна терміну запуску промислової експлуатації системи відбувається для того, щоб е-квиток був максимально зручним для кожного пасажира, незалежно від його місця реєстрації чи наявності пільгової категорії, – пояснюють у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА. 

Найближчим часом КМДА визначить точну дату введення системи. 

Нагадаємо, що з початку року пасажири сплатили за проїзд за допомогою е-квитка 70 мільйонів разів, а картками Kyiv Smart Card користуються вже 190 тисяч людей. Громадський транспорт готовий приймати безготівкову оплату: 100% наземного транспорту обладнано валідаторами, турнікети на усіх станціях зчитують транспортні картки. Продовжуються підключення автоматів самообслуговування для купівлі та поповнення карток та встановлення турнікетів для зчитування QR-квитків. 

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…