Головна Без категорії “Науковий пікнік” в парку ім. Т.Шевченка

“Науковий пікнік” в парку ім. Т.Шевченка

0
Вже цієї суботи парк Шевченка з 11:00 до 17:00 перетвориться на лабараторію під відкритим небом. Вже вшосте науковці,викладачі. вчителі, мейкери, учні та студенти вийдуть на вулицю, щоб показати,що наука цікава. Більше 40 команд експерементаторів будуть вражати наукою Киян та гостей столиці
“Наукові пікніки в Україні” – це інтерактивні експерименти для жителів різних міст України. В наметах, на скверах чи інших публічних територіях наука поєднується з забавою.
Ні для кого не секрет, що звичайна шкільна освіта не завжди може зацікавити дитину до вивчення наук, а інколи “сухі формули” та механічне запам’ятовування видів та родів тварин знижують прагнення до знань. Проте, навряд після операції апендиктомії плюшевому ведмедю дитина залишиться байдужою до знань про хворобу – апендицит, а після конструювання аеродвигуна з п’ятилітрової платикової пляшки буде простіше та цікавіше дізнаватись про аеродинаміку.
На пікніках спеціалісти, науковці, ентузіасти, діляться своїми знаннями з глядачами. Особливістю пікніків є те, що під час їх проведення не подається теорія, а використовуються практичні підходи, організатори захоплюють, розважають, розкривають таємниці науки та показують, що наука є всюди навколо нас, а все, що є у кожному будинку, може стати елементом наукового дослідження: м’ячі, клей, фарби, повітряні кульки чи навіть соломки для напоїв.
Метою проекту є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків.
Захід організовується спільно з управлінням культури Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації.
Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…