Головна Новости Провайдери і медіагрупи вийшли на стежку війни один з одним

Провайдери і медіагрупи вийшли на стежку війни один з одним

0

На українському медіаринку розгорівся серйозний скандал: частина операторів кабельних мереж відключила телеканали груп “1+1 Media”, “StarLightMedia” та “Inter Media Group”.

Таке рішення пояснили підвищенням ціни за ретрансляцію і небажанням перекладати додаткові фінансові витрати на плечі абонентів. 

Як зауважили представники кабельних мереж, усі листи на розірвання договорів були написані наче під копірку, а позиція медіагруп може бути своєрідним тиском.

Олександр Швець, Генеральний директор Спілки кабельного телебачення України

“Листи провайдерам були направлені від декількох медіагруп. Це київські провайдери, провайдери Луцька, одним із засновників яких є голова правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення Юрій Лабунський. Фактично це є помста… Якщо називати це своїми словами, це є помста за те, що один із керівників цих компаній займається громадською діяльністю і добивається належного ставлення до абонента”.

Крім того, як зазначають експерти, тиск із боку провідних медігруп на операторів кабельних мереж пов’язаний ще й із тим, що телевізійники просто вимагають укладати пакетні договори, у які входять декілька популярних телеканалів і ціла низка низькорейтингових. Кабельникам же не вигідно підписувати такі договори, оскільки кількість слотів у пакетах обмежена і через засилля каналів провідних медіагруп нема можливості запропонувати глядачам інший якісний контент.

Водночас у медіагрупах заперечують, що ініціювали підвищення ціни у 2018 році і звинувачують кабельників у порушенні “принципів партнерських відносин”.

Наразі в якості альтернативи абонентам запропонували безрекламну Концепцію кабельного телебачення, включивши 22 нові преміум-канали. Однак конфлікт не розв’язано і протистояння кабельників та медіагруп створюють незручності для простих користувачів. До того ж, таке протистояння наносить суттєвий удар по діяльності кабельних мереж і знижує привабливість послуг платного ТБ. Через це частина абонентів може перейти на Т2, де платити не потрібно.

Нагадаємо, що медіагрупи ведуть підготовку із кодування своїх каналів на супутнику.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…