Головна Новости Собор чи хмарочос: Софії Київській загрожує забудовник

Собор чи хмарочос: Софії Київській загрожує забудовник

0

Столична влада виступила проти зведення житлового комплексу в буферній зоні Софійського собору.

Скандальне будівництво ЖК «Fresco Sofia» може вплинути на включення Софійського собору до списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, які перебувають під загрозою.

Такий висновок зробили на засіданні тимчасової контрольної комісії Київради щодо будівництва на вулиці Гончара 17-23 (у буферній зоні Софії Київської).

За даними Нацзаповідника «Софія Київська», під собором знаходяться ґрунтові води, на рівень яких може негативно вплинути будівництво хмарочосу.

Проти планів забудовника виступили представники чотирьох департаментів КМДА.

– Департамент земельних ресурсів подав заяву про зняття з реєстрації договору оренди земельної ділянки між забудовником та Київрадою. Департамент міського благоустрою демонтував паркан на будівництві. Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю та департамент охорони культурної спадщини ще раз підтвердили відсутність необхідних документів для будівництва, – повідомила депутатка Київради Ольга Балицька.

Наразі тривають судові процеси: управління правового забезпечення Київради намагається оскаржити позов забудовника щодо поновлення договору оренди ділянки на 15 років.

У жовтні-2019 Київрада не поновила договір оренди через порушення вимог щодо кількості поверхів, які можна будувати в охоронних зонах.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…