Головна Новости У Києві відкрито перший міський простір для обговорення нових ідей розвитку столиці VCENTRI HUB

У Києві відкрито перший міський простір для обговорення нових ідей розвитку столиці VCENTRI HUB

0

На вулиці Володимирській, 49-Б відкрили перший міський простір для обговорення нових ідей розвитку столиці VCENTRI HUB. Заступниця голови КМДА Марина Хонда під час відкриття хабу зазначила, що у європейських столицях досить інтенсивно створюються креативні простори для спільної громадської, культурної та просвітницької діяльності мешканців.

«Я дуже добре пам’ятаю звернення громадських організацій до міської влади з проблемою, що їм ніде збиратися, ніде готувати проекти. Є низка приватних хабів, а от безкоштовного досі не було. Коли ми були у Варшаві, то побачили тамтешній центр комунікації. У Європі такі простори – це буденна річ, яка дозволяє комунікувати владі та громаді, проводити просвітницькі та громадські заходи. Тепер ми відкриваємо свій власний новий сучасний хаб, який дасть змогу владі і громаді разом досягати результату», – зазначила Марина Хонда.

VCENTRI HUB створено на базі комунального підприємства «Центр публічної комунікації та інформації». Це буде подієвий майданчик, коворкінг, місце для організаційного розвитку та громадської активності. VCENTRI HUB орієнтований на громадські організації, є безкоштовним для них  та може вмістити до 80 осіб.

«Відкриття хабу – це значний крок до налагодження партнерства з представниками громадянського суспільства, зорієнтованими на міський розвиток. Його робота забезпечить можливість діалогу влади та громади. Я впевнена, що тут активно комунікуватимуть про політику міста та пропонуватимуть свої ідеї для розвитку столиці», – прокоментувала Марина Хонда.

У комунальному підприємстві «Центр публічної комунікації та інформації» планують у майбутньому відкрити подібні хаби в усіх 10 районах Києва.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…