Головна Новости У Києві розпочали процес розробки нової схеми теплопостачання на період до 2030 року

У Києві розпочали процес розробки нової схеми теплопостачання на період до 2030 року

0

У столиці розпочали роботу над розробкою нової схеми теплопостачання міста Києва.  Метою розробки є оптимізація системи централізованого теплопостачання міста Києва на розрахунковий період до 2030 року з врахуванням існуючого стану джерел генерації теплової енергії, теплових мереж, перспектив розвитку міста та потреби в забезпеченні тепловою енергією існуючого і перспективного будівництва, потреби та можливостей модернізації джерел генерації теплової енергії та теплових мереж, розвитку технологій виробництва теплової енергії для потреб теплопостачання міста, можливостей використання відновлювальних видів палива та альтернативних джерел енергії. Про це під час засідання робочої групи з розробки схеми теплопостачання міста Києва повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко. 

«В минулому році ми повернули в муніципальне управління теплоенергетичний комплекс столиці і його стан на сьогодні фактично можна назвати критичним. Тому перед нами стоїть важливе завдання його модернізації. Розробка та впровадження схеми теплопостачання міста — один із основних напрямів розвитку управлінської діяльності та господарювання у сфері теплопостачання. По суті це передпроектний документ, в якому обґрунтовується економічна доцільність та господарська необхідність проектування і будівництва нових, розширення та модернізація діючих джерел теплової енергії і теплових мереж», — зазначив Дмитро Науменко.

Він повідомив, що замовником розробки є Департамент житлово-комунальної інфраструктури, який на сьогодні вже уклав договір з виконавцем – ДП «Київоблбудінвест», згідно якого виконавець бере на себе зобов’язання за завданням замовника до 20 грудня 2020 року надати послуги з розробки «Схема теплопостачання м. Києва на період до 2030 року».

«Схема  теплопостачання розробляється відповідно до Методичних рекомендацій з розроблення енерго- та екологоефективних схем теплопостачання населених пунктів України, затверджених Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 26.04.2006 № 147. До процесу розробки залучено різні наукові установи, зокрема це ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства», Інститут промислової екології, ТОВ «АТОН інжиніринг», — поінформував Дмитро Науменко.  

Також він наголосив, що Київ тісно співпрацює з міжнародними організаціями. У процесі розробки схеми теплопостачання Проект USAID з енергетичної безпеки в Україні надаватиме технічну підтримку, в подальшому планується, що проект GIZ «Реформа в сфері енергоефективності України» долучиться до процесу створення геоінформаційної системи, а саме в частині збору та актуалізації даних і паспортизації об’єктів теплопостачання

Директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури нагадав, що в кінці 2018 року Київ підписав Меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку, Міжнародною фінансовою корпорацією, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) щодо міжнародного співробітництва у сфері модернізації та розвитку теплоенергетичного комплексу столиці.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…