Головна Новости У січні зникнуть жетони у метро, а учням Києва роздадуть електронні квитки

У січні зникнуть жетони у метро, а учням Києва роздадуть електронні квитки

0

У Києві протягом чотирьох місяців повністю забезпечать учнів та студентів картками Kyiv Smart Card. З 1 квітня місто остаточно перейде на користування електронними засобами розрахунку у всіх видах транспорту.

– Система електронних квитків нині налагоджена, нею можна вільно користуватися. Ми очікуємо, що до квітня буде вирішено питання з урядом України про перевезення іногородніх пасажирів у столиці, що користуються пільгами, наданими державою, – заявив радник київського міського голови Максим Бахматов.

– Отримавши рішення Київради на минулому тижні, ми почали процес запуску учнівської транспортної електронної карти, – сказав директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров і продемонстрував помаранчевого кольору іменний (з фотографією) експериментальний зразок. – Ми вже маємо повну базу даних учнів столиці. Через додаток Kyiv Smart City батьки учнів та студенти зможуть замовити й отримати картку для дитини.

Влада Києва розписала план дій з остаточного впровадження електронних засобів оплати проїзду на кожний місяць.

У листопаді: у транспорті можна буде розрахуватися банківськими картками з Google Pay, Apple Pay у наземному транспорті, купити квиток з кодом та поповнити синю картку Kyiv Smart Card в усіх касах метрополітену, або в нових терміналах, яких встановлять ще 50 штук. Можна буде здійснити оплату однією картою за проїзд декількох пасажирів у наземному транспорті.

У грудні: у столиці з’являться ще 150 терміналів для продажу та поповнення е-квитків. Стартує пілотний проєкт учнівського е-квитка з можливістю батьківського контролю за поїздками дитини. Всім контролерам вже роздадуть пристрої для перевірки оплати.

У січні: в Києві припинять продаж всіх альтернативних засобів оплати в метро і наземному транспорті. Учні міста продовжать отримувати електронні квитки. У метрополітені продовжать адаптувати турнікети для зчитування квитків з QR-кодом. На станціях продовжать встановлювати автомати для електронних квитків.

У лютому: продовжать видавати квитки учням – до 100 тисяч штук – та адаптувати турнікети під зчитування електронних карт і квитків.

У березні: завершиться процес забезпечення е-квитками учнів та студентів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…