Головна Новости Європейський тиждень місцевої демократії триватиме до кінця жовтня

Європейський тиждень місцевої демократії триватиме до кінця жовтня

0

Для ознайомлення киян із діяльністю Київської міської ради та її виконавчого органу, Київської міської державної адміністрації, у столиці вже втретє розпочався Європейський тиждень місцевої демократії, що триватиме до кінця жовтня. План відповідних заходів, спрямованих передусім для молоді, затверджено розпорядженням Київського міського голови № 884.

Загалом цими днями в усіх районах міста відбудеться 90 різноманітних подій, присвячених принципам і надбанням місцевого самоврядування в Україні та Європі, покликаних розвинути активну громадянську позицію юних киян. Передбачені як теоретичні, так і практичні заняття. Зокрема, тематичні лекції, конкурси, виставки, кругли столи, воркшопи, інформаційні презентації, засідання органів учнівського самоврядування, правознавчі мандрівки, рольові та навчальні ігри, дискусії, тренінги, зустрічі із керівництвом районних державних адміністрацій тощо.

Нагадаємо, що вперше Київ узяв участь у цій ініціативі 2017-го року, коли було підписано Указ Президента України про щорічне проведення Європейського тижня місцевої демократії – загальноєвропейської добровільної ініціативи, запровадженої Радою Європи 15 жовтня 2007 року. З моменту її створення до неї долучилось понад тисяча представників місцевих органів влади та їхніх асоціацій із 47 держав-членів Ради Європи та інших країн.

Наш Шевченковский

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…