Головна Корисно Кріотерапія — метод лікування лор-захворювань холодом

Кріотерапія — метод лікування лор-захворювань холодом

0
Кріотерапія

Лікування аденоїдів холодом можна вважати відносно новим метод. Він полягає в впливі на аденоїди рідким азотом, температура якого становить від -100 до -180 С. При впливі дуже низькими температурами на уражену тканину відбувається її подальше відмирання та відторгнення. Замість цього на її місці формується нова здорова тканина.

Розрізняють 3 ступені розвитку аденоїдів і, залежно від того, який ступінь у вашої дитини, лікар може запропонувати оперативне втручання або кріотерапію. Показанням для видалення аденоїдів є порушення дихання у дитини, якщо виключено всі інші можливі причини цієї патології. Також видалення аденоїдів виправдане в тому випадку, якщо вони призводять до проблем зі слухом у дитини та викликають часті отити. Також лікування лор-захворювань холодом виправдане, якщо аденоїди у дитини гіпертрофовані.

Якщо лікар бачить патологічну загрозу чи неможливість або безрезультатність лікування іншими методами, він може запропонувати медикаментозне або кріолікування.

Переваги кріолікування у дітей

Кріолікування аденоїдів у дітей — це безопераційний спосіб, що показує хороші результати. Ось його переваги:

  • менша травматичність порівняно з іншими методами лікування, такими як хірургічне видалення аденоїдів;
  • діти зазвичай відчувають менший біль, що може полегшити процес одужання;
  • більшість дітей швидко відновлюються після процедури й можуть повернутися до звичного життя без значних обмежень;
  • кріолікування може проводитися за місцевої анестезії або без неї, що може бути безпечніше для дітей, ніж загальний наркоз.

Попри переваги, цей метод також має свої недоліки. Кріолікування може не бути ефективним у деяких випадках гіпертрофії аденоїдів або може вимагати додаткових процедур для досягнення бажаного результату. Як і з іншими методами лікування лор-захворювань, існує ризик повторного росту аденоїдів після процедури. Хоч і рідко, але після кріолікування можуть виникнути побічні ефекти, такі як кровотечі, інфекції або реакції на анестезію.

У деяких випадках може виявитися, що кріолікування не ефективне для вирішення проблеми гіпертрофії аденоїдів, і може знадобитися інша форма лікування, така як хірургічне видалення. Перед вибором методу лікування лор-захворювань важливо провести консультацію зі своїм лікарем, який зможе оцінити конкретну ситуацію й рекомендувати найбільш відповідний та безпечний метод лікування для вашої дитини.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Дивовижні відкриття з товарами для дорослих

Товари для дорослих розваг давно перестали бути предметом табу і стали частиною повсякденн…