Головна News Єврокомісія затвердила понад 200 млн євро для націоналізації Німеччиною колишньої “дочки” Газпрому

Єврокомісія затвердила понад 200 млн євро для націоналізації Німеччиною колишньої “дочки” Газпрому

0

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Єврокомісія (ЄК) затвердила 225,6 млн євро для націоналізації урядом Німеччини колишньої дочірньої структури російської державної енергетичної компанії “Газпром” компанії SEFE (Securing Energy for Europe). Про це йдеться у заяві Єврокомісії, передає УНН.

Цитата

“Єврокомісія затвердила міру допомоги Німеччині у розмірі 225,6 млн євро для підтримки SEFE Securing Energy for Europe GmbH (SEFE GmbH), раніше Gazprom Germania GmbH, яка нині перебуває під опікою Німеччини”, — йдеться у заяві.

Деталі

Зазначається, що цьому підприємству належить найбільше у Західній Європі підземне газосховище “Реден”, що у Нідерландах.

У Єврокомісії зазначають, що в результаті націоналізації Німеччина стане повноправним власником SEFE GmbH і замінить ТОВ “Газпром експорт”. Цей захід допоможе забезпечити безпеку постачання газу до країни.

Нагадаємо

4 квітня компанія Gazprom Germania була передана під тимчасове управління Федерального мережевого агентства Німеччини.

Таке рішення обґрунтовано “неясними правовими відносинами та порушенням правил звітності”. Мета такого кроку полягає в тому, щоб забезпечити безпеку постачання.

До складу німецької “дочки” “Газпрому” також входить група Gazprom Marketing & Trading, яка включає трейдера зрідженого природного газу Gazprom Global LNG.

За даними ЗМІ, раніше стало відомо, що німецька влада шукає покупця на активи “Газпрому”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

“Купол” на сторожі: захист позицій від ворожих РЕБ

Захист від радіоелектронної боротьби (РЕБ) – одна з найактуальніших задач сучасної армії. …