Головна Без категорії Андріївська церква знову відчинить двері для відвідувачів

Андріївська церква знову відчинить двері для відвідувачів

0

Після 10 років реставраційних робіт Андріївська церква знову відчинить двері для киян та гостей столиці. До відкриття відреставрованих головних сходів, фасадів і оглядового майданчика залишилось лише сім днів. У 2007 році стан будівлі Андріївської церкви було визнано аварійним. Через те, що грунт на схилах почав сповзати, стіни будівлі розкололись навпіл, більшість аутентичних деталей інтер’єру потребували оновлення.Керівництво національного заповідника «Софія Київська» прийняло рішення про негайне проведення протиаварійних і реставраційних робіт. Для закріплення ґрунту робітники встановили додаткові шестиметрові палі, заклали дренажні решітки, підсипали чорнозем і засіяли зелений газон. Особливу увагу реставратори приділили центральним сходам, які за увесь час експлуатації суттєво зіпсувались.Найцікавішою і творчою роботою виявилось відновлення ліпнини на колонах.

Деякі фрагменти були дуже зіпсовані, тому кожну частину потрібно було знімати окремо, щоб потім відливати нові елементи   декору.

Тож через декілька днів кияни і гості столиці знову зможуть насолоджуватися красою історичної пам’ятки, неперевершеним витвором мистецтва.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…