Головна News БРІКС поповнюється шістьма новими учасниками – президент ПАР

БРІКС поповнюється шістьма новими учасниками – президент ПАР

0

КИЇВ. 24 серпня. УНН. На 15-му саміті БРІКС було ухвалено рішення запросити Саудівську Аравію, Єгипет, ОАЕ, Аргентину, Іран та Ефіопію як повноправних членів організації, повідомив у четвер президент приймаючої саміт ПАР Сиріл Рамафоса, пише УНН.

Цитата

“БРІКС – це різноманітна група країн. Це рівноправне партнерство країн, які мають різні погляди, але загальне бачення найкращого світу. Як п’ять членів БРІКС, ми досягли згоди щодо керівних принципів, стандартів, критеріїв та процедур процесу розширення БРІКС. У нас є консенсус щодо першої фази цього процесу розширення. Ми вирішили запросити Аргентинську Республіку, Арабську Республіку Єгипет, Федеративну Демократичну Республіку Ефіопію, Ісламську Республіку Іран, Королівство Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати стати повноправними членами БРІКС з 1 січня 2024 року”, – написав Рамафоса у соцмережі X.

Деталі

Пекін уже привітав рішення.

“Тепло вітаємо з приєднанням до сім’ї БРІКС! Сильніший БРІКС матиме більший голос”, – вказала у соцмережі X офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт БРІКС: Сі Цзіньпін зненацька пропустив бізнес-форум, а путін скористався відеовиступами, щоб скаржитись на санкції

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…