Головна Новости Відкрито можливість замовити електронні учнівські квитки онлайн

Відкрито можливість замовити електронні учнівські квитки онлайн

0

В особистому кабінеті киянина з’явилася можливість замовити електронний учнівський квиток. Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

«Зараз батьки можуть замовити електронні учнівські квитки онлайн. В особистому кабінеті киянина в розділі «Сімейні послуги» з’явилася послуга «Замовлення електронного учнівського квитка». Щоб замовити картку, батькам або опікунам потрібно зареєструватись на Порталі надання електронних послуг, використовуючи Кваліфікований електронний підпис або BankID для підтвердження своїх даних. Після цього можна буде замовити квиток та додати фото дитини. Таким чином, ми поступово забезпечимо електронними учнівськими квитками усіх школярів столиці без зайвих довідок, заяв та відвідин адмінустанов», – розповів Юрій Назаров.

Замовляти учнівській квиток достатньо легко, але якщо батьки раптом не знайдуть у базі свою дитину чи навіть клас або школу, вони мають повідомити про це свій заклад освіти. Така ситуація можлива лише в тому випадку, коли школа не подала в повному обсязі необхідні данні. Після оновлення бази даних замовлення стане доступним.

Нагадаємо, учнівські квитки виготовляються за рахунок міського бюджету та дають можливість школярам Києва безкоштовно користуватися громадським транспортом столиці. Квиток містить дані про власника, тому в майбутньому картка буде багатофункціональною. З її допомогою школярі будуть проходити через турнікети в школах, використовуватимуть квиток як ключ для входу в електронний щоденник із розкладом уроків та е-системи навчання. Це дасть можливість батькам отримати доступ до інформації про пересування їхньої дитини у громадському транспорті та даних про навчальну діяльність.

Старі паперові учнівські квитки будуть дійсні до моменту повного переходу всіх шкіл на електронні документи.

Послуга «Замовлення електронного учнівського квитка» доступна за посиланням: https://my.kyivcity.gov.ua/catalog/education/school.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…