Головна News В Угорщині тисячі людей вийшли на протест проти уряду Орбана

В Угорщині тисячі людей вийшли на протест проти уряду Орбана

0

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Тисячі угорців, включно з викладачами та студентами, пройшли маршем через Будапешт у неділю, щоб протестувати проти уряду Орбана, вимагаючи підвищення заробітної плати для вчителів і стримування інфляції, яка знижує доходи. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Переходячи міст через Дунай, протестувальники тримали транспаранти на кшталт «Орбане, загубись» і «Немає вчителів — немає майбутнього», через кілька годин після того, як прем’єр-міністр-націоналіст Віктор Орбан пообіцяв зберегти економічну стабільність і підтримувати обмеження навіть на рахунки за електроенергію для домогосподарств оскільки ЄС скочується в «економічну кризу».

Але останній із серії антиурядових протестів учасники заявили, що його уряд підвів вчителів, давши їм мізерні зарплати, в той час, як інфляція, яка перевищила 20% у вересні та продовжує зростати, стає нестерпною.

Викладачі та студенти протестували за підвищення зарплат, вирішення проблеми дефіциту вчителів і право на страйк.

Коли країна відзначала річницю повстання 1956 року проти радянської влади, Орбан, який у квітні був переобраний на четвертий термін поспіль, заявив раніше в неділю, що наступний рік стане викликом через війну в сусідній Україні.

На початку цього місяця форинт впав до рекордно низького рівня, що змусило центральний банк екстрено підвищити процентні ставки.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порівняв радянські війська, що напали на Угорщину під час революції 1956 року та інститути Європейського Союзу сьогодні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…