Головна Новости В Україні стартують масові перевірки кафе та транспорту

В Україні стартують масові перевірки кафе та транспорту

0

З 22 червня, по всій Україні розпочнуться посилені перевірки закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання карантинних заходів із запобігання поширенню коронавірусу. 

Це пов’язано з різким збільшенням кількості хворих на COVID-19.

— Якщо заклади не слідкують за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то мають нести за це відповідальність. Громадські місця мають відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину, – заявив Президент Володимир Зеленський під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу.

Причини, які вплинули на ріст захворюваності на COVID-19, також обговорили на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

— Основна причина росту – порушення протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання. Також на негативну динаміку захворюваності вплинуло недотримання правил під час перевезення в міському, міжміському та міжобласному транспорті. Для недопущення погіршення епідемічної ситуації та вимушеного посилення карантинних заходів буде посилено державний контроль, – повідомив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко за результатами засідання комісії.

Своєю чергою міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов вважає за необхідне звернути особливу увагу на роботу та дотримання закладами громадського харчування встановлених на час подолання пандемії норм.

— Як бачимо, відновлення роботи закладів громадського харчування подекуди призвело до порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог в частині проведення масових заходів. Тому вважаю, що необхідні масові перевірки; щонайменше 10 000 перевірок Держпродспоживслужбою за дотриманням закладами громадського харчування норм мають бути здійснені вже наступного тижня, — заявив Олексій Чернишов.

Водночас правоохоронці нагадали, що порушення карантинних вимог тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч гривень, а на посадових осіб — від 34 до 170 тисяч гривень.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…