Головна News В Індії викликаний зливами зсув ґрунту забрав життя 5 людей

В Індії викликаний зливами зсув ґрунту забрав життя 5 людей

0

фотогалерея

КИЇВ. 20 липня. УНН. Зсув ґрунту, викликаний зливами в штаті Махараштра на заході Індії, за повідомленнями, забрав життя п’яти людей, і багато інших, як побоюються, опинилися під завалами, у четвер інформує AP, пише УНН.

Деталі

Рятувальники працювали всю ніч, щоб допомогти врятувати людей, які опинилися в пастці через зсув, який стався пізно ввечері в середу, та витягти тіла, повідомив чиновник інформаційному агентству Press Trust of India. У той час як 75 людей було врятовано, багато інших досі під завалами.

Зсув стався у селі в окрузі Райгад і засипав 17 із 50 будинків.

Департамент погоди Індії випустив попередження для штату Махараштра, на який цього тижня обрушилися безперервні дощі. Зливи вплинули на життя багатьох жителів штату, зокрема в столиці Мумбаї, де влада в четвер закрила школи.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, рух місцевих поїздів було порушено через те, що на станціях та шляхами текла вода. Дороги були затоплені, провокуючи затори та залишаючи пасажирів у скрутному становищі.

Доповнення

За словами офіційних осіб, рекордні мусонні дощі вбили понад 100 людей у північній Індії за останні два тижні, на тлі того, як зливи призвели до обвалення доріг та руйнування будинків.

За даними метеорологічного агентства Індії, мусонні дощі по всій країні вже принесли цього року приблизно на 2% більше опадів, ніж зазвичай.

Індія регулярно страждає від сильних повеней у сезон дощів, який триває з червня до вересня і приносить більшу частину річної кількості опадів у Південній Азії. Дощі мають вирішальне значення для вирощування незрошуваних культур протягом сезону, але часто завдають значної шкоди.

Вчені кажуть, що мусони стають більш нестійкими через зміну клімату та глобальне потепління, що призводить до частих зсувів та раптових повеней на півночі Індії поблизу Гімалаїв.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…