Головна News В Іспанії під час показового польоту розбився винищувач F-18

В Іспанії під час показового польоту розбився винищувач F-18

0

КИЇВ. 20 травня. УНН. На авіабазі Сарагоса в Іспанії під час показового польоту розбився винищувач F-18, що належить повітряним силам країни, передає УНН із посиланням на El Pais.

Деталі

Винищувач F-18 повітряних сил Іспанії, який цієї суботи проходив показові тренування, розбився на авіабазі Сарагоса, і пілот зміг вчасно катапультуватися, врятувавши своє життя. Пілот був доставлений в лікарню в Сарагосі з травмою і пораненнями ніг. Повітряні сили Іспанії у своєму Twitter повідомили, що його життю нічого не загрожує.

Як підтвердила Цивільна гвардія, у винищувача, який тренувався, виникла “деяка проблема” і він розбився після того, як пілот зумів активувати маневр виштовхування з кабіни. Події сталися близько 12:10 ранку на території авіабази, без шкоди для населення.

Видання додає, що це не перша аварія з F-18 іспанських ВПС. Перший інцидент із цими пристроями стався у 1988 році, через два роки після їх презентації, також у Сарагосі. У 2000 році два F-18, що базувалися в Сарагосі, розбилися в повітрі. У 2017 році F-18, що базувався в Торрехон-де-Ардос (Мадрид), розбився під час зльоту з авіабази, пілот якого загинув.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…