Головна News Голова Пентагону відкрив “Рамштайн”: його учасники надали Україні безпекову допомогу на понад 55 млрд доларів

Голова Пентагону відкрив “Рамштайн”: його учасники надали Україні безпекову допомогу на понад 55 млрд доларів

0

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Учасники Контактної групи з питань оборони України надали Україні безпекову допомогу на суму понад 55 мільярдів доларів. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття засідання Контактної групи, передає УНН.

Цитата

“Понад рік Україна все ще сильна. Наша підтримка не здригнулася. І я пишаюся прогресом, якого ми досягли разом. Загалом члени цієї Контактної групи надали Україні понад 55 мільярдів доларів допомоги у сфері безпеки. Це десятикратне збільшення з моменту нашої першої зустрічі”, – сказав Остін.

Голова Пентагону наголосив, що “після більш ніж року російської агресії та обману ця Контактна група як ніколи згуртована і стала більш глобальною, ніж будь-коли. І наша підтримка сил свободи в Україні сильна та справжня”.

Також він нагадав, що раніше цього тижня США оголосили про черговий пакет допомоги у сфері безпеки для України – на суму 325 мільйонів доларів. “З моменту початку повномасштабного вторгнення росії ми надали Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 35 мільярдів доларів”, – зазначив Остін.

“Разом ми захистимо заснований на правилах міжнародний порядок, який забезпечує безпеку всіх нас. І разом ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно”, – наголосив він.

Доповнення

Зустріч Контактної групи з питань оборони України, відома як “Рамштайн”, проходить на однойменній авіабазі у Німеччині 21 квітня.

Перед засіданням Президент Володимир Зеленський вказував, що деякі рішення на засіданні у форматі “Рамштайн” треба пришвидшувати, щоб відповідна зброя, яка посилить українську армію на полі бою, прийшла раніше.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…