Головна Библиотека Декілька порад, які дозволять економити електроенергію

Декілька порад, які дозволять економити електроенергію

0
  1. Якщо замінити всі лампи в квартирі на енергозберігаючі, можна заощадити електрику у 4-6 разів.
  2. Менше електроенергії витрачати допоможуть начисто вимиті вікна, світлі стіни та чисті, світлі абажури на світильниках. Чиста та світла квартира зекономить 10% електрики.
  3. 3. Якщо у вас електрична плита, використовуйте для приготування посуд, який чітко відповідає діаметру конфорок. Це зекономить 5-10% енергії.
  4. Встановіть сенсорні світильники у коридорі. Світло там вмикатиметься тільки за гострою необхідністю і вимикатиметься автоматично.
  5. Користуйтесь бра, торшерами та настільними лампами, щоб не включати центральне освітлення (великі люстри).
  6. Кип’ятіть у електрочайнику стільки води, скільки вам необхідно прямо зараз.
  7. Холодильник не варто ставити поруч з приладами, які нагріваються. Також його відстань від стіни має складати не менше 10-15 см.
  8. Накривайте посуд кришкою — так страва готуватиметься набагато швидше і енергії буде витрачено на 30% менше.
  9. Встановіть багатотарифний лічильник. Він рахуватиме витрачену енергію за нічним та денним тарифом. Вночі електрика коштує дешевше, тому частину домашньої роботи, пов’язаної з використанням енергії, можна перенести на ніч. Сума у платіжках може знизитись на 30%.
  10. Електроплиту можна вимикати на 5-10 хвилин раніше до завершення приготування їжі. У ще гарячому посуді вона сам дійде до потрібного стану.
  11. Під час прасування намагайтеся починати і закінчувати процес прасуванням речей, що потребують низького температурного режиму. Тоді останні хустки і косинки можна гладити вже вимкненою праскою.
  12. Під час прання варто завантажити машинку на дозволений максимум. Також, якщо ви використовуватимете швидке прання при температурі 30-40 градусів – це дозволить зекономити 30-40% електрики.
  13. Не забувайте вимикати електричні прилади, йдучи з дому. Навіть не працюючий телевізор, який увімкнений у розетку, споживає енергію.
  14. При користуванні будь-якою побутовою технікою дотримуйтесь інструкції до неї.
  15. Протирайте лампочки від пилу. Пил може “з’їдати” до 20% світла від лампи.
  16. 16. Використовуйте тепловідображуючі екрани. Дуже багато електроенергії поглинають обігрівальні прилади, Скоротити їх використання допоможуть тепловідображуючі екрани з фольги або пінофола, встановлені за обігрівачами. Це допоможе підвищити температуру в кімнаті на 2-3 градуси.
  1.  Утепліть кімнату Крім усього перерахованого вище, можна економити енергію, вживши прості заходи з утеплення приміщення. Утепліть вікна, затуливши всі щілини або поміняйте дерев’яні склопакети на більш якісні пластикові. Через вікна може втрачатися до 50% тепла. Повісьте на вікна теплі щільні нічні фіранки, утепліть вхідні двері і лоджію, а так само підлогу в приміщенні.
  1. Купуйте побутові прилади класу “А”. Сучасна енергозберігаюча побутова техніка споживає набагато менше енергії, ніж будь-яка інша. Різниця іноді може становити до п’ятдесяти відсотків. Також, існують прилади класу А + і А + +. Відповідно, їх енергозберігаючі властивості ще вище.
  1. Замініть стару проводку. Іноді підвищене споживання електрики виникає через застарілу електропроводку. У цьому випадку досить замінити її, отримавши не тільки можливість заощадити, а й підвищивши пожежну безпеку помешкання.

 

 

 

 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…