Головна News Експорт італійського вина до рф досяг історичного рекорду

Експорт італійського вина до рф досяг історичного рекорду

0

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Незважаючи на війну, обмеження, ембарго та погрози, путін не відмовляється від італійського вина: його експорт із Італії до росії збільшився на 16% у 2022 році і досяг історичного рекорду в 172 мільйони євро. Про це йдеться в аналізі Сoldiretti заснованого на даних Istat, передає УНН.

Деталі

Відсутність росіян серед понад тисячі покупців із 68 країн, акредитованих у Vinitaly – Міжнародна виставка вин та спиртних напоїв у Вероні, не зупиняє закупівлі італійського вина, яке також через тріангуляції надходить до Москви. У 2022 році Італія стала першою країною-постачальником вина в росію з часткою ринку близько 30%, випередивши Іспанію і Грузію, причому найпопулярнішими винами з яких, крім просеко, є асті, – пояснює Сoldiretti, а також тосканське, сицилійське, п’ємонтське та венеціанське.

“Більше половини італійських вин, що продаються в росії складають ігристі вина вартістю понад 91 млн євро зі зростанням на 28% на рік, зокрема, Prosecco, який зріс майже на 30% з більш ніж 48 мільйонів євро продажів до рф”, – згідно з аналізом Coldiretti.

Червоні та білі вина є іншою частиною російського споживання пляшок Made in Italy, – з 81 мільйоном євро у 2022 році, що на 5% більше, ніж у попередньому році, незважаючи на війну в Україні, яка розв’язала торгівельну “війну” у відповідь між Європою і російською федерацією.

Італійські вина були єдиними, які явно виключили із заборони на експорт предметів розкоші, запровадженої Європейським Союзом для удару по російським олігархам.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…