Головна News Землетрус у Марокко: кількість загиблих зросла до 1305

Землетрус у Марокко: кількість загиблих зросла до 1305

0

КИЇВ. 9 вересня. УНН. На вечір суботи стало відомо, що щонайменше 1305 людей загинули в результаті землетрусу магнітудою 6,8, який стався в Марокко. Про це повідомила державна телекомпанія Al Aoula, пише CNN, передає УНН.

Деталі

За даними Al Aoula з посиланням на міністерство внутрішніх справ, кількість поранених досягла 1832 осіб, у тому числі 1220 перебувають у критичному стані.

Наразі вжиті надзвичайні заходи включають посилення пошуково-рятувальних операцій; постачання питної води; і розповсюдження продуктових наборів, наметів і ковдр, повідомили чиновники королю.

Також корол Марокко Мохаммед VI идав розпорядження «негайно створити міжміністерську комісію, відповідальну за розгортання програми допомоги, екстреного відновлення та надання допомоги у відбудові зруйнованого житла в зонах лиха, якнайшвидше».

Комісія відповідатиме за «турботу про людей, які опинилися в скрутному становищі, особливо про сиріт і вразливих груп населення», а також за надання «негайної допомоги всім людям, які опинилися бездомними через землетрус, зокрема щодо розміщення, їжі та всіх інших основних потреб».

Нагадаємо

У Марокко було оголошено триденну жалобу після смертоносного землетрусу, який стався в країні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…