Головна Новости Кияни можуть спільно з «Київтеплоенерго» зняти показання будинкового лічильника, залишивши заявку до 20-го числа

Кияни можуть спільно з «Київтеплоенерго» зняти показання будинкового лічильника, залишивши заявку до 20-го числа

0

Кияни спільно з представниками теплопостачальної компанії «Київтеплоенерго» можуть зняти показання обсягів спожитої теплової енергії в будинку. Для цього необхідно подати заявку на єдину диспетчерську з питань житлово-комунального господарства – 15-57. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи контрольне зняття показань працівниками «Київтеплоенерго» у будинку на вулиці Антоновича,170/172. Участь у спільній фіксації даних приладу взяли жителі будинку.

«Будинку 56 років, тут 64 квартири. Опалення підключене 25 жовтня. Станом на 19 листопада з початку опалювального періоду спожито 35,59 Гкал. Лічильник прийнятий на комерційний облік, працездатний і повірений. Показання лічильника – 1307,42 Гкал, їх співставляють із попередніми показаннями та отримають обсяги спожитого», – пояснив Петро Пантелеєв.

На сьогодні у Києві 90% будинків оснащені приладами обліку та розраховуються відповідно до їх показань. Для інших 10% – застосовується формула, що затверджена урядом і яка також враховує температуру зовнішнього повітря.

«Щомісячний моніторинг даних приладу обліку – це принципово важливий етап. Лічильник та відкритий доступ до його показань знімає всі питання про прозорість нарахувань. І навіть коли у людей виникає питання щодо нарахувань – показання лічильника ці питання знімають. А люди вже міркують над тим, як можна зменшити споживання тепла», – сказав Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА зауважив, що навіть якщо лічильник оснащений модемом для дистанційного отримання даних про споживання, на вимогу мешканців «Київтеплоенерго» повинне виходити з жителями будинку на місце та надавати доступ до лічильника.

Петро Пантелеєв зазначив, щоб взяти участь у спільному знятті показань теплолічильника необхідно подати заявку до 20 числа за телефоном єдиної диспетчерської 15-57 або (044) 500 1557, або залишивши онлайн-заявку на сайті сервісу: https://1557.kyiv.ua/

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…