Головна News Король Чарльз відвідав Німеччину у своїй першій закордонній поїздці як монарх

Король Чарльз відвідав Німеччину у своїй першій закордонній поїздці як монарх

0

фотогалерея

КИЇВ. 29 березня. УНН. Король Карл III прибув до Німеччини з королевою-консортом у середу для свого першого закордонного державного візиту як монарха після того, як перша частина поїздки до Франції була відкладена. Про це УНН інформує з посиланням на CNN.

Деталі

Приземлившись у берлінському аеропорту Бранденбург у середу вдень на початку свого триденного візиту, вони були зустрінуті гарматним салютом, коли два військові літаки пролетіли повз. Німецькі офіційні особи вітали короля та королеву-консорт, коли вони вийшли з літака.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та його дружина Ельке Буденбендер зустріли Чарльза та Каміллу на Паризькій площі. Вперше главу держави офіційно вітають біля Бранденбурзьких воріт у Берліні, а не у Schloss Bellevue, офіційній резиденції президента Німеччини.

За даними німецької філії CNN n-tv, у центрі Берліна була помітна присутність служби безпеки: у середу було розгорнуто близько 900 поліцейських.

Пізніше королівське подружжя стане почесними гостями на державному бенкеті у президентському палаці.

У четвер Чарльз виступить перед Бундестагом, нижньою палатою парламенту Німеччини. Потім він зустрінеться із деякими українськими біженцями, які знайшли притулок у Німеччині від російського вторгнення на батьківщині.

Наступного дня король і королева-консорт вирушать до Гамбурга, де відвідають Меморіал Святого Миколая, церкву, яка сильно постраждала від бомбардувань союзників під час Другої світової війни. Перебуваючи там, король та президент Німеччини покладуть вінки у рамках короткої поминальної церемонії.

Подорожуючи на прохання британського уряду та на запрошення президента Німеччини, король сподівається відновити та зміцнити зв’язки після виходу Великої Британії з Європейського Союзу.

Востаннє Чарльз відвідував Німеччину як принц Уельський у 2020 році, щоб відзначити Національний день жалоби за жертвами війни.

Доповнення

Державний візит короля Карла до Франції відкладено через бурхливі пенсійні протести.

Поїздка мала розпочатися в неділю у Франції, але перший етап було скасовано через страйки та громадянські заворушення в країні через пенсійну реформу президента Еммануеля Макрона. У п’ятницю французький лідер заявив, що його уряду не вистачило б здорового глузду, щоб діяти на тлі протестів, перш ніж запропонувати перенести поїздку на початок літа.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…