Головна Новости Куди піти у Києві 18-го лютого

Куди піти у Києві 18-го лютого

0

Вечір вівторка з нашою добіркою буде цікавим та корисним. Сьогодні на вас чекає лекція про Марко Вовчок, презентація фільму та мультимедійного музею про депортацію кримських татар, “Дванадцята ніч” Шекспіра та балет “Спляча красуня” в кіно, музика про кохання, розмови про мандрівки та сучасне мистецтва, Гамлет та історія Мазепи на сцені тощо. 

ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ.

Українки: історії успіху

Перша лекція циклу – Марко Вовчок: «мовчуще божество» чи перша сильна жінка укрліту? Лекторка: Ірина Ніколайчук, літературна критикиня, редакторка, літературознавиця.

Коли: о 19.00
Де: Creative Women Space, провул. Михайлівський 9Б, домофон 64
Вхід вільний за реєстрацією

Андрій Бачинський зустрінеться з читачами у Києві

Розмова з письменником Андрієм Бачинським на тему «Хто вони – ідеальні книжкові герої: детективи, волоцюги, “ейнштейни”». 
Книжки Андрія Бачинського  – «Детективи в Артеку» та «Детективи з Артеку», «140 децибелів тиші», «Ватага Веселих Волоцюг», «З Ейнштейном у рюкзаку» – захоплюють героями, сюжетом, динамікою. Тут поруч підступність та щирість, ненависть та дружба,  тут пригодницький сюжет тісно переплітається з науково-практичними вставками. І про все це ми будемо говорити з автором.

Коли: о 19.00
Де: Книгарня-кав’ярня Старого Лева, вул. Сковороди, 6
Вхід вільний


ВЕЧІР АКТУАЛЬНИЙ.

Презентація книжки О. Данилюка «Ті, що втомилися боятися»

Героїчні й трагічні події зими 2015 – бої поблизу містечка Дебальцеве – подані їхнім безпосереднім учасником, військовим хірургом. Час, що минув відтоді, жодним чином не применшив значення тих боїв. Відчути і пережити їх знову і знову, щоб переконатися: так долають страх, так народжується віра в незламність добра, так ми стаємо переможцями.

Коли: о 18.30
Де: книгарня Є, вул. Лисенка, 3
Вхід вільний

Презентація фільму та музею про депортацію кримських татар

Фільм «Хартлар» –  перекладі з кримськотатарської мови – Старі. Так з повагою звертаються кримські татари до людей похилого віку. В фільмі –  шість героїв різного віку, наймолодшому 75 років. В своєму житті їм довелося пройти через тяжкі випробування. Вже з малого віку вони були на довгий час позбавлені рідної домівки і власної Батьківщини, принижені та переслідувані. Але вони пам’ятають, хто вони є, пам’ятають трагічні події історії кримських татар, Другої світової війни, депортацію 1944 року, і все те, що сталося потім. Вони ті, хто зберігають живу історію свого народу і роблять можливим майбутнє…Бо вони і є сама історія….
Також під час презентації фільму відбудеться презентація мультимедійного онлайн-музею депортації кримських татар “Tamırlar”, метою якого є збір історій про депортацію, які розповідають люди, які пережили цю страшну трагедію.

Коли: о 19.00
Де: Кримський Дім, вул. Омельяновича-Павленка, 9
Вхід вільний


ВЕЧІР В КІНО.

Дванадцята ніч

Постановка Шекспірівського театру «Глобус» – «Дванадцята ніч» – особливо обожнювана публікою комедія Шекспіра.
Вистава Тіма Керролла поєднує глобусовській традиціоналізм з новаторським підходом до акторської гри. В інтерпретації Керролла є навіть щось радикальне: режисер поставив собі за мету не просто відтворити костюми, сценографію, музичний і танцювальний супровід, які могли б обрамляти постановку початку XVII століття, але і зберегти суто чоловічий склад єлизаветинсько-якобіанского театру. Мало хто в наш час вирішиться спробувати в ролі Віоли чоловіка, адже в цьому випадку акторові доводиться виконувати подвійне завдання — зображати жінку, яка зображує чоловіка!

Коли: о 19.40
Де: Сінема Сіті, вул. Антоновича, 176
Вартість квитків: 170 грн.

Балет «Спляча красуня» від Royal Opera House у кіно

«Сплячу красуню» часто називають енциклопедією танцю. Вона увібрала усе найкраще від мистецтва: класичного, бального, пантоміми та акторської гри. За 122-річну історію балету було створено чимало варіацій «Сплячої красуні», але постановка на сцені Королівського театру Ковент-Гарден займає особливе місце у серці кожного поціновувача класичному балету.

Коли: о 20.00
Де: Баттерфляй Делюкс, вул. Антоновича, 50
Вартість квитків: 200 грн.


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ.

Академія о сьомій: Живі архіви (лекторка: Ксенія Малих)

Перша лекція з циклу «Академія о сьомій», присвячена «живим архівам». У ній керівниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, мистецтвознавиця, Ксенія Малих, розповість про «архівний поворот», архівний підхід та художників та колективи, які працюють з архівами.

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, 3й поверх
Вхід вільний, реєстрація 

Бесіди про сучасне мистецтво з Юлією Дубовик

На зустрічі обговорюватимуть:  Яке мистецтво вважається “сучасним” і з чого все почалося? Що такого особливого в «Квадраті Малевича» і чому він такий знаменитий? Чому «завитки» олівцем коштують дорожче картин епохи Ренесансу і що впливає на вартість творів мистецтва? Топ п’ять художників, які змінили сучасне мистецтво. Як працюють аукціони? Чи можу я теж стати колекціонером? Що ж буде далі з мистецтвом?

Коли: о 19.00
Де: Tauvers Gallery international, вул. Ольгінська, 6
Вартість квитка: 250 грн.


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Стежками вікінгів: Ісландія, Норвегія, Швеція з Кулуаром

Кращі гіди клубу туристів Кулуар розкажуть вам про північні країни – Ісландію, Швецію, Норвегію. Ви дізнаєтеся про клімат і рельєф, найпопулярніші локації, а також особливості менталітету цих цікавих країн.

Коли: о 19.00
Де: магазин Intersport, ЦУМ (4 поверх), вул. Хрещатик, 38
Вартість квитка: 100 грн. Всі кошти, які будуть виручені від продажу квитків на цей захід, підуть на організацію дитячих походів у 2020-му році.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Концерт «Je t`aime»

В концерті беруть участь: солістка Національного академічного театру оперети, з.а. України Любов Доброноженко, соліст національного президентського оркестру Сергій Гурець, лауреати міжнародних конкурсів Тимур Іванніков (гітара)  та Андрій Коляда (скрипка), артисти балету Національної оперети України. В концерті прозвучать найвідоміші українські та світові хіти присвячені Любові.

Коли: о 19.00
Де: Арт-центр ім. Івана Козловського, вул. Хрещатик, 50-Б
Вартість квитків: 100 грн.


ВЕЧІР В ТЕАТРІ.

Вистава “Мазепа.Love-story”

Триста років це ім’я хвилює світ. Український гетьман та меценат, поет та палкий коханець, лицар, будівничий церков і університетів, людина, яка пішла проти московського царя. Хто він, таємничій вершник, після смерті якого були знищені усі його портрети, спаплюжена могила, віддане анафемі ім’я? На це питання намагалися відповісти Байрон і Віктор Гюго, Пушкін і Вольтер. Постановка Театру української традиції “Дзеркало”

Коли: о 19.00
Де: Молодий театр, вул. Прорізна, 17
Вартість квитків: 200 грн. 

«Вой (не)мой волчицы» Духу Майдана присвячено

П‘єса написана двома мовами: російською і українською, відображаючи реальний стан актуальної мовної ситуації у нашому соціумі. Вистава про важкий шлях України до себе, до свого відродження через подолання імперської спадщини.

Коли: о 19.00
Де: Центр Леся Курбаса, вул. Володимирська, 23Б
Вхід: зібрані кошти підуть на допомогу нашим військовим і переселенцям

Гамлет. В. Шекспір

Кожен новий Гамлет – обличчя епохи. Яким воно має бути сьогодні? До чого призводить помста і що таке обов’язок? Чи можливе щастя, коли порушені всі закони буття та яку ціну доведеться за нього заплатити?

Коли: о 19.00
Де: Новий драматичний театр на Печерську, вул. Немировича-Данченка, 5
Вартість квитків: 180 грн.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…