Головна Новости Куди піти у Києві 20-го грудня

Куди піти у Києві 20-го грудня

0

П`ятниця — чудовий привід для гарного відпочинку, незважаючи на робочу  суботу. Сьогодні на вас чекає дискусія про нове бачення будівлі Київпроєкту,  літературна бесіда та вистава до 110-річчя Антоновича, лекція про Чарльза Діккенса та родзинки Венеції, «Лускунчик» Чайковського у джазовому аранжуванні, концерт австрійської та української класики, новорічна вечірка у стилі 20-х в Довженко-центрі та багато іншого.

ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Лекція Іллі Фетисова про традиційну музику

Лекція-роздуми Іллі Фетисова про те, чи існує взагалі музика, як конструюється музичний простір і як із ним взаємодіє людина, які несподівані відкриття несе із собою занурення у мікросвіт ритмів, які критерії визначають автентичних виконавців та чому у них треба вчитися.
Під час лекції будуть презентовані результати досліджень, здійснених разом із доктором фізико-математичних наук, керівником Центру колективного користування Інституту механіки ім. С.П.Тимошенка НАН України Володимиром Максимюком.

Коли: о 16.00
Де: Київський університет імені Бориса Грінченка, вулиця Бульварно-Кудрявська, 18/2, ауд. 407 
Вхід вільний, реєстрація


ВЕЧІР ДИСКУСІЙНИЙ.

Київпроект 2.0. Формуємо нове бачення будівлі

СЕО Андрій Вавриш представить архітектурні проекти, розроблені на замовлення Київпроекту за останні кілька років, та наше бачення будівлі. А Юрій Грановський, дослідник з “Агентів змін”, розкаже про своє бачення того, як визначити оптимальні функції будівлі та врахувати побажання усіх зацікавлених сторін.  

Коли: о 17.00
Де: Київпроект, вул Б. Хмельницького, 16-22. Актова зала (2-й поверх)
Вхід вільний


ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ.

«Бандера Distortion»: презентація нового роману Олега Шинкаренка

«Бандера Distortion» — це не спроба «очорнити» чи «обілити» Бандеру, а на диво «повноколірна» художня історія, яка представляє його реальним героєм та живою людиною. Адже медійний образ Степана Бандери існує завдяки його постійному спотворенню у свідомості мас — і завдяки цьому «спотворенню» Бандера часом набуває абсолютно нового звучання, подібно до музичного ефекту distortion, який змінює звук гітари таким чином, що виникає ніби цілком інший інструмент.

Коли: о 18.30
Де: Книгарня «Є», вул. Лисенка, 3
Вхід вільний

Літературна бесіда та Вистава «Зелене Євангеліє» у Києві

Вперше в Києві у 110 річницю від народження Богдана Ігоря Антонича вистава «Зелене Євангеліє» від Шкільного Театру УКУ «На Симонових стовпах» та літературна бесіда «Горянин у місті», або 100 способів говорити про Антонича за участі  літературознавців Данила Ільницького, Ростислава Семківа і Василя Карп’юка.
Вистава «Зелене Євангеліє» створена за поезіями Богдана-Ігоря Антонича. Це спроба відчуття і проявлення Благої вістки, як мережаного візерунку на сніжному тлі паперу. Це краса прозорості білого і чистого. Це подорож сокровенними тайнами творчості та кохання, коли Вічність так близького, що для доторку достатньо простягнути руку. Це пошук нових запитань і відповідей серед химерних віршів Антонича і барвистих лемківських співанок.

Коли: о 18.30
Де: Київський центр УКУ, вул. Мазепи, 10А
Вхід вільний, реєстрація 

Діккенс і Дух Різдва

Чарльз Діккенс, мабуть, найвідоміший англійський письменник, традиційно сприймається нами як символ справжнього Різдва. На лекції ви дізнаєтесь: про деякі аспекти біографії Діккенса і про те, чому він довгі роки жив подвійним життям; чому з ім’ям Діккенса зв’язуються традиції святкування Різдва не тільки в Британії, але і у всьому світі; чим було Різдво для письменника.

Коли: о 19.00
Де: INVERIA flow space, вул. Володимирська, 49А,
Вартість квитка: 400 грн.


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ.

Ivan Svitlychnyi: Grammar. Fix.

Voloshyn Gallery представляє персональний проєкт «Grammar. Fix.» Івана Світличного. Констатуючи, що наразі перед людством постають непередбачені задачі, автор працює в площині таких питань: Що визначатиме статус твору мистецтва та становитиме нову візуальність у майбутньому? Яким буде наше сприйняття навколишнього середовища? Якими будуть нові пріоритети? Ці питання він прагне вирішити через серію проєктів, фіналом яких має стати перфоманс. 

Коли: о 19.00
Де: Voloshyn Gallery, Київ, вул. Терещенківська, 13
Вхід вільний


ВЕЧІР МАНДРІВ.

Лекція «Венеція». Курс: Італія знайома і незнайома

На лекції ви дізнаєтесь: в чому відмінність Венеції від інших італійських міст, як Венеція перетворилася в найвишуканішу вітальню Європи, основні архітектурні шедеври міста, як краще побудувати бюджетний екскурсійний маршрут по Венеції і багато іншого.

Коли: о 19.00
Де: галерея сучасного мистецтва «Білий Світ», вул. Пушкінська, 21-А
Вартість квитка: 250 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Джазовий «Лускунчик» у латин-джазі аранжуваннях

Свою версію відомої історії покаже Квінтет Іллі Єреська. Цього разу музика Чайковського буде виконано у стилі латин-джаз, але будьте впевнені, що улюблені мелодії – такі, як Вальс квітів та Феї Драже, — Ви невідмінно впізнаєте! 

Коли: о 19.00
Де: Будинок Звукозапису Українського радіо, вулиця Леоніда Первомайського, 5 В
Вартість квитків: 100-250 грн. 

Бортнянський, Моцарт, Мендельсон. Ансамбль «Київська камерата»

Молоді австрійські та українські солісти разом з Національним ансамблем солістів «Київська камерата» виступлять на сцені Національної філармонії України. Зрозумілою всім мовою музики артисти доведуть, як культура може об’єднати дві країни з різною мовою, історією та релігією!
У програмі – шедеври української та австрійської музики (Дмитро Бортнянський, Вольфганг Амадей Моцарт, Фелікс Мендельсон-Бартолді).

Коли: о 19.00
Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2
Вартість квитків: 80-400 грн.


Donowhere 4.0. Новорічна вечірка Довженко-Центру

У передчутті нових 20-х Довженко-Центр запрошує всіх на новорічну вечірку “Donowhere 4.0”. На вас чекає американська джазова класика 20-30-х років від Fantastic Jazz Band та ді-джей-сет від Nil Tarasov.
Dress code: art déco, roaring 20s

Коли: о 20.00
Де: Довженко-Центр, вул. Васильківська, 1
Вхід вільний.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…