Головна News Лісова пожежа на Тенерифе в Іспанії вийшла з-під контролю

Лісова пожежа на Тенерифе в Іспанії вийшла з-під контролю

0

фотогалерея

КИЇВ. 20 серпня. УНН. Лісова пожежа на іспанському острові Тенерифе вийшла з-під контролю через спекотну, суху та вітряну погоду. Довелося евакуювати людей з 11 міст. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Цитата

«Пізно ввечері в суботу екстрені служби повідомили, що вогонь торкнувся 10 міст, хоча 11 з них були евакуйовані як запобіжний захід. Великі туристичні райони не постраждали», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що евакуація була призначена на всю суботу через погіршення погодних умов протягом ночі.

На пресконференції пізно ввечері в суботу глава місцевого уряду Тенеріфе Роза Давіла назвала пожежу «руйнівною» і заявила, що вона спричинила нову евакуацію.

«До ранку неділі регіональна влада заявила, що було евакуйовано 12 279 осіб, переглянувши свою попередню оцінку в 26 000 осіб», – йдеться в повідомленні.

Регіональний керівник Канарських островів Фернандо Клавіхо, сказав, що неділя, як очікується, буде «дуже складною» для пожежників через несприятливі погодні умови.

Доповнення

На півдні Іспанії третя хвиля спеки цього року, у середу в країні діє червоне попередження про погоду.

17 серпня повідомлялося, що лісова пожежа, що спалахнула в національному парку на Тенеріфе, – іспанському острові у складі Канарських островів, – поширилася на 300 гектарів та призвела до евакуації п’яти сіл і обмежень на рух територією.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…