Головна News Майбутнє угорської молоді: Біля будинку прем’єр-міністра Угорщини з’явилася дитяча труна

Майбутнє угорської молоді: Біля будинку прем’єр-міністра Угорщини з’явилася дитяча труна

0

фотогалерея

КИЇВ. 23 липня. УНН. Біля приватного будинку угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана в місті Фелчут у суботу з’явилася дитяча труна з написом “Майбутнє угорської молоді”. Так місцевий юрист і активіст Золтан Керестені висловив свій протест проти тісних стосунків уряду Угорщини із росією. Фото з акції він опублікував на своїй сторінці у Facebook, пише УНН.

Деталі 

У дописі активіст нагадав, що у 1989 році, під час перепоховання угорського прем’єра Імре Надя, який очолив антикомуністичну революцію 1956 року і був страчений, Віктор Орбан говорив про те, як комуністи, прив’язавши долю Угорщини до Радянської росії (тобто СРСР), забрали і розтратили майбутнє угорської молоді.

За словами Золтана Керестені, через 35 років після цієї заяви угорський прем’єр сам “робить те саме, що робили його репресивні попередники: пов’язує долю Угорщини з путінською державою радянсько-російського типу або навіть з Комуністичною партією Китаю”

Ось чому ми маємо економічну кризу, тоді як політична еліта постійно, мабуть, товстіє з кожним днем. Ось чому висока інфляція, зарплати стають менши і охорона здоров’я чи освіта погані”, – вважає активіст.

Доповнення 

Акція припала на день, коли Віктор Орбан відвідував Літній університет Тушнад, де він різко критикував Європейський Союз і сигналізував про зростання Китаю.

Як повідомляє угорське видання 444, після опублікованих в соцмережах фото на місце проведення акції прибула поліція.

Оскільки Золтан Керестені відмовився забрати свою інсталяцію біля будинку Орбана, до нього будуть застосовані штрафні санкції. 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…