Головна News Марш ультраправих до Дня незалежності зібрав тисячі людей у Варшаві

Марш ультраправих до Дня незалежності зібрав тисячі людей у Варшаві

0

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Тисячі людей зібралися у Варшаві в п’ятницю на щорічний марш, організований вкрай правими до Дня незалежності, передає УНН з посиланням на АР.

Деталі

Демонстранти, у тому числі сім’ї з дітьми, а також представники ультраправих груп, розмахували біло-червоними польськими прапорами та скандували «Боже, честь, Батьківщина», коли вони йшли центром Варшави в оточенні великої присутності поліції.

Щорічний захід став приводом для розбіжностей між ультраправими групами та прихильниками націоналістичного уряду «Право і справедливість» (ПіС) прем’єр-міністра Матеуша Моравецького, з одного боку, та їх ліберальними опонентами, з іншого.

З моменту приходу до влади у 2015 році ПіС прагнула запровадити більш консервативні, традиційні сімейні цінності у суспільне життя, включаючи запровадження майже повної заборони абортів. Критики в країні та за кордоном звинуватили їх у розпалюванні гомофобії під час виборчих кампаній.

У минулому мерія Варшави робила численні спроби делегалізувати захід, але асоціація Марш незалежності, яка є його організатором, успішно оскаржила судові рішення.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…