Головна News Медичний гігант Philips звільняє 4000 співробітників по всьому світу

Медичний гігант Philips звільняє 4000 співробітників по всьому світу

0

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Голландський гігант медичних технологій Philips звільняє 4000 співробітників по всьому світу через наслідки відкликання апаратів для зупинки дихання уві сні та економічних перешкод, оголосила компанія в понеділок, передає УНН.

Деталі

За словами Philips, скорочення робочих місць становить близько 5% глобальної робочої сили компанії і, як очікується, заощадить їй 300 мільйонів євро на рік.

Новий генеральний директор Рой Джейкобс, який прийняв кермо влади раніше цього місяця, визнав, що “ми стикаємося з безліччю проблем, і наші результати в третьому кварталі 2022 року це відображають”. Він назвав скорочення робочих місць “важким, але необхідним”.

Минулого року компанія оголосила про відкликання апаратів для зупинки дихання уві сні, заявивши, що піна, яка використовується в пристроях, може становити небезпеку для здоров’я. Philips продала мільйони таких машин по всьому світу і заявила, що в третьому кварталі вона зазнала збитків у розмірі 1,3 мільярда євро через погіршення ділової репутації дочірньої компанії, яка їх виробляє.

Компанія заявила, що очікує “порівняного зниження продажів на середнє однозначне число” в останні три місяці року.

Продажі у третьому кварталі досягли 4,3 млрд євро порівняно з 4,1 млрд у третьому кварталі минулого року, але компанія заявила, що порівнянний продаж – показник, який виключає вплив коливань валютних курсів, придбань та продажів – знизився на 5% в основному через “проблеми ланцюжка поставок, ситуацію з COVID у Китаї та російсько-українську війну”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…