Головна News Метеорний потік Персеїди досягне піку цими вихідними

Метеорний потік Персеїди досягне піку цими вихідними

0

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Хоча метеори активні з липня, Персеїди будуть найбільш помітними у північній півкулі цієї суботи та неділі – це буде пік кращого метеорного потоку року, повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі

“Хоча метеори активні з середини липня, найкращий час, щоб побачити їх – ці вихідні, коли Персеїди найбільш помітні в північній півкулі”, – ідеться у повідомленні.

Дерек Смейл, керівник програми космічної безпеки ESA в Космічному агентстві Великої Британії, сказав: “Очікується, що пік прийде на ніч із суботи на неділю, але якщо хтось мріє про пізній вечір з неділі на ранок понеділка, це, ймовірно, все одно буде дуже добре”.

Персеїди виникають, коли Земля проходить через пил, викинутий кометою 109P/Свіфт-Туттля.

За даними NASA, щогодини під час потоку Персеїд можна побачити до 100 метеорів – принаймні, додає Смейл, там, де темне небо – із винятково яскравими метеорами, відомими як “вогняні кулі”, які є частиною такого шоу. Деякі “вогняні кулі” можуть бути такими ж яскравими, як Венера в нічному небі, і навіть мати червоні, сині або зелені кольори.

“Вони справді можуть бути вражаючими”, – сказав Смейл, додавши, що шматки каменю, з яких утворюються “вогняні кулі”, мають розмір приблизно з горошину.

У той час, як Персеїди будуть видні менше в південній півкулі, Смейл зазначає, що спостерігачі за зірками все ще можуть побачити інший метеорний потік, відомий як Південні дельта-Акваріди, пік якого припав на минулий місяць.

За його словами, для хорошого огляду треба уникати яскравих вогнів великих і малих міст, прибрати свій мобільний телефон і піднятися на пагорб.

“Чим більше неба ви зможете побачити, тим краще”, – сказав Смейл, додавши, що метеори можуть з’являтися у будь-якому місці нічного неба. 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…