Головна News Молодшим міністром в новому уряді Італії став скандальний депутат з нацистською пов’язкою

Молодшим міністром в новому уряді Італії став скандальний депутат з нацистською пов’язкою

0

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Галеаццо Бігнамі, депутат від партії «Брати Італії», який викликав обурення у 2016 році після того, як газета опублікувала його фотографію з нацистською свастикою на лівій руці, у понеділок було призначено молодшим міністром інфраструктури, передає УНН посилаючись на Ansa та Reuters.

Деталі

Прем’єр-міністр Джорджа Мелоні, яка особисто оголосила про призначення Бігнамі на пресконференції, є лідером «Братів Італії», групи, яка сягає своїм корінням у постфашистський італійський громадський рух (MSI).

Фото 2016 року вона не коментувала. Пресслужба її партії не прокоментувала це призначення.

Мелоні неодноразово засуджувала расистські антиєврейські закони, прийняті диктатором Беніто Муссоліні в 1938 році, і минулого тижня заявила парламенту, що «ніколи не відчувала симпатії до фашизму».

«Я завжди вважала (антисемітські) расові закони 1938 року нижчою точкою італійської історії, ганьбою, яка назавжди заплямує наш народ», – заявила вона в парламенті.

Бігнамі провів частину своєї політичної кар’єри в партії Forza Italia колишнього прем’єр-міністра Сільвіо Берлусконі. Однак, тепер він служитиме під керівництвом лідера партії Ліги Маттео Сальвіні, який є міністром інфраструктури та заступником прем’єр-міністра.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…