Головна News Міжнародний кримінальний суд поновив розслідування щодо “війни з наркотиками” на Філіппінах

Міжнародний кримінальний суд поновив розслідування щодо “війни з наркотиками” на Філіппінах

0

КИЇВ. 18 липня. УНН. Апеляційна колегія Міжнародного кримінального суду у вівторок постановили, що розслідування так званої “війни з наркотиками” на Філіппінах може бути відновлене, відхиливши заперечення Маніли проти продовження розгляду справи в міжнародному суді, передає УНН із посиланням на Associated Press.

Деталі

На слуханні МКС у вівторок головуючий суддя Марк Перрен де Брішамбо заявив, що апеляційна колегія з п’яти суддів більшістю голосів погодилася і відхилила апеляцію Філіппін. Філіппіни подали апеляцію після того, як у січні судді МКС погодилися з головним прокурором, що перенесення розслідування до Маніли “не є виправданим”. Тоді судді постановили, що внутрішнє розслідування не є “відчутними, конкретними і прогресивними слідчими кроками, які б достатньою мірою відображали розслідування, проведене судом”.

Додамо

Розслідування суду призупинили наприкінці 2021 року після того, уряд Філіппін заявив, що вже розслідує ті самі звинувачення, і що Міжнародний кримінальний суд це суд останньої інстанції, тому не має юрисдикції.

У 2019 році колишній президент Філіппін Родріго Дутерте відкликав Філіппіни з Гаазького суду, що, на думку правозахисників, було спробою уникнути відповідальності та запобігти міжнародному розслідуванню тисяч вбивств, скоєних під час його кампанії проти нелегальних наркотиків. Однак МКС все ще має юрисдикцію щодо злочинів, скоєних в той час, коли Філіппіни мали членство у суді.

Нинішній президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший заявив минулого року, що Маніла не планує знову приєднуватися до МКС.

Нагадаємо

За заявами філіппінського уряду, в ході боротьби з наркозлочинністю було вбито понад 6 000 підозрюваних, більшість з яких – бідняки. Правозахисні групи стверджують, що реальна кількість загиблих значно більша, адже існує багато нерозкритих вбивств, скоєних мотоциклістами, які, можливо, були заслані поліцією.

Колишній президент Філіппін Родріго Дутерте захистив репресії як “законні, спрямовані проти наркобаронів і наркоторговців, які протягом багатьох років знищували нинішнє покоління, особливо молодь”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гаазі відкривають Міжнародний центр із розслідування російського вторгнення в Україну

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…