Головна News Мільярди сніжних крабів зникли з вод біля Аляски: вчені кажуть, що надмірний вилов не є основною причиною

Мільярди сніжних крабів зникли з вод біля Аляски: вчені кажуть, що надмірний вилов не є основною причиною

0

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Вилов сніжних крабів на Алясці наразі скасовано після того, як за останні роки з вод Берингового моря зникли мільярди цих ракоподібних. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Минулого тижня Рада з рибальства Аляски і Рада з управління рибальством в північній частині Тихого океану оголосили, що популяція сніжного краба в Беринговому морі впала нижче нормативного порогу для відкриття промислу.

За словами Бенджаміна Дейлі, дослідника з Департаменту рибальства та дичини Аляски, популяція сніжного краба скоротилася з приблизно 8 мільярдів у 2018 році до 1 мільярда у 2021 році.

“Сніжний краб на сьогоднішній день є найпоширенішим з усіх видів крабів Берингового моря, які виловлюються в комерційних цілях”, – сказав Дейлі в інтерв’ю CNN.

“Тому варто відзначити шок і трепет від того, що популяція втратила багато мільярдів особин – і це включає в себе всіх самок і немовлят”, – додав він.

За даними фахівців, до зникнення ракоподібних призводить не так їх вилов, як кліматичні зміни. Сніжні краби водяться в холодній воді і через потепління можуть зникнути з вод навколо Аляски.

Нагадаємо 

Науковці давно визначили, що глобальне потепління негативно впливає на коралові рифи, а нещодавні дослідження показали, що зміни клімату завдадуть океану великої шкоди, яка спричинить наслідки для природи та людства.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…