Головна Новости Міська влада продовжить масштабні інвестиції в модернізацію тепломереж

Міська влада продовжить масштабні інвестиції в модернізацію тепломереж

0

Причинами частих аварій на теплових мережах не лише в Києві, а й інших українських містах, є їх експлуатаційна зношеність. Більшість інфраструктури у столиці прокладена ще за радянських часів і не ремонтувалась належним чином. Тому зараз, коли місто повернуло ці мережі з управління компанії «Київенерго», розпочався період комплексної заміни аварійних трубопроводів. Про це в ефірі радіо «НВ» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Більшість трубопроводів у столиці вичерпали свій термін експлуатації і потребують ремонту. Якби протягом попередніх десятиліть в інфраструктуру міста інвестувалась хоча б десята частина необхідних коштів, ми б не мали такої критичної ситуації і випадків, подібних тому, що стався на вулиці Антоновича біля «Оcean Plaza», – пояснив він.

Київ до цього часу, по суті, не мав комплексної заміни та модернізації теплових мереж. Лише минулого року, після того, як міська влада не продовжила угоду з компанією «Київенерго» та повернула мережі в управління міста, комунікації почали міняти на нові.

Заступник голови КМДА нагадав, що протягом 2019 року в столиці замінили 130 км найбільш аварійних трубопроводів, що дозволило зменшити кількість можливих аварій на 20%.

«Цього року ми продовжимо вкладати кошти в заміну комунікацій. На ці потреби будуть виділені кошти міського бюджету, кошти інвестиційної програми, яка закладена в тарифі на гарячу воду та опалення. Також вже з наступного року плануємо розпочати роботи в рамках міжнародної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку, залучивши 140 млн євро кредитних коштів. Нам необхідно близько 5-ти років, щоб подолати критичну аварійність та увійти в більш плановий та безпечний режим», – сказав Петро Пантелеєв.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…