Головна News На акції протесту у Тбілісі затримали 66 людей

На акції протесту у Тбілісі затримали 66 людей

0

КИЇВ. 8 березня. УНН. У МВС Грузії повідомили про затримання 66 осіб на акції у Тбілісі проти законопроекту про “іноагентів”, ухваленого парламентом країни у першому читанні, пише УНН.

Цитата

“За фактами дрібного хуліганства та непокори законним вимогам поліції правоохоронці затримали 66 осіб у порядку статей 166 та 173 КпАП”, – ідеться у повідомлення МВС Грузії і зазначається, що справи про правопорушення будуть передані до суду у встановлений законом строк.

Деталі

За інформацією відомства, порушено кримінальну справу за двома статтями Кримінального кодексу – статтю 353(1) (напад на поліцейського, службовця Спеціальної пенітенціарної служби або іншого представника влади або на публічну установу) та стаття 187 (пошкодження чи знищення речі).

У МВС країни кажуть, що вивчать “усі протиправні факти, які мали місце під час акції”, та дати “відповідну правову оцінку кожній дії”.

У відомстві заявили, що внаслідок насильницьких дій мітингувальників постраждали близько 50 працівників МВС. Постраждали також і демонстранти.

Доповнення

Сутички між протестувальниками та правоохоронцями сталися після того, як напередодні увечері парламент Грузії у прискореному режимі затвердив у першому читанні законопроект «Про прозорість іноземного впливу». Поліція використала проти демонстрантів перцевий спрей, водомети та інші спецзасоби.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…