Головна Новости На метро «Лук’янівська» та «Сирець» встановили тактильні смуги для маломобільних пасажирів

На метро «Лук’янівська» та «Сирець» встановили тактильні смуги для маломобільних пасажирів

0

Наразі на станціях метро «Лук’янівська» та «Сирець» тривають необхідні ремонтні роботи. Зокрема, крім тактильних смуг для маломобільних категорій пасажирів у вестибюлі та на платформі, передбачено облаштування навігації та заміна вхідних дверей. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Валентин Осипов.

«Зараз безбар’єрними у столичній підземці є 13 станцій. Там можна скористатися ліфтами або підйомниками. Минулого року завершилася реконструкція станції «Святошин». Це був пілотний проєкт не лише капітального ремонту, а й облаштування ліфтового підйомника на станції зразка 70-х років», – зазначив Валентин Осипов.

Він зауважив, що для зручності пасажирів маломобільних груп у підземці працює служба супроводу. Скористатися службою можна без очікування, попередньо залишивши заявку за телефоном: (044) 238-55-11.

Співпрацює метрополітен у питаннях покращення доступності для малобомільних категорій громадян з Національною асамблеєю людей з інвалідністю України. Саме представники цієї організації брали участь у тестуванні тактильних смуг для маломобільних категорій пасажирів на станціях «Лук’янівська» та «Сирець».

«Звичайно попереду ще багато роботи. Однак київський метрополітен – одна із дуже небагатьох організацій у країні, яка протягом останніх 10 років системно вирішує питання доступності. Зокрема, комплексний підхід, бажання врахувати особливості усіх груп пасажирів та отримати результат», – каже радник з питань доступного середовища для маломобільних груп населення Національної асамблеї людей з інвалідністю України Євгеній Свєт.

Зазначимо, що наразі проводиться підготовка необхідної документації для проєктів впровадження програми доступності на станціях «Арсенальна» та «Університет».

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…