Головна News На Філіппіни насувається супертайфун “Саола”

На Філіппіни насувається супертайфун “Саола”

0

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Тропічний шторм “Саола” посилився до супертайфуну, повідомило в неділю метеорологічне бюро Філіппін. Це підвищує ймовірність сильних дощів і потужних вітрів, які можуть обрушитися на важливі райони вирощування рису і кукурудзи в північних провінціях країни, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Супертайфун «Саола» з максимальною швидкістю вітру до 185 км/год поблизу його центру і поривами до 230 км/год пройшов над прибережними водами провінції Ісабела рано вранці в неділю, повідомляє метеорологічне бюро Філіппін.

Через це в неділю і в понеділок очікуються сильні дощі в провінціях Ісабела, Кагаян, Ілокос і в гірському регіоні філіппінських Кордильєрів, що підвищує ризик повеней і зсувів. Ці провінції є одними з найбільших виробників рису, кукурудзи та овочів в країні.

Очікується, що протягом наступних трьох днів «Саола» також зачепить провінції на головному острові Лусон, а також столицю Манілу. За прогнозами метеорологічного бюро, «Саола» поверне на північ у понеділок і досягне південного Тайваню пізно ввечері в середу або на початку четверга.

Додамо

Минулого місяця на північні Філіппіни обрушився потужний тайфун “Доксурі”, що спричинив розлив річок і залишив тисячі людей без електрики.

“Доксурі” докотився до Китаю, де залишив по собі слід руйнувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чилі через масштабні повені евакуйовано 31 тисячу людей, є загиблі

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…