Головна News Норвегія передала Україні військово-медичні автобуси

Норвегія передала Україні військово-медичні автобуси

0

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Норвегія передала Україні п’ять військових автобусів швидкої допомоги. Про це повідомляє пресслужба Північноатлантичного альянсу, інформує УНН.

Деталі

Пожертвування вартістю три мільйони євро координується  Євроатлантичний координаційний центр НАТО з реагування на катастрофи (EADRCC) через фінансову угоду Києва з Норвегією. Центр визначатиме вимоги до автобусів швидкої допомоги та сприятиме доставці цієї медичної допомоги Міністерству оборони України.

Цитата

«Ця гуманітарна пожертва є частиною безпрецедентної підтримки, яку надають члени НАТО, оскільки Україна продовжує протидіяти агресівній війні рф», – ідеться у повідомленні.

Виступаючи після робочої сесії міністрів закордонних справ НАТО у Бухаресті у вівторок, 29 листопада, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що країни Альянсу надалі продовжуватимуть підтримувати Україну.

Довідка 

Євроатлантичний координаційний центр реагування на природні лиха та катастрофи – орган НАТО для здійснення координації сил і засобів допомоги у випадку природних і катастроф на території країн-членів НАТО та країн-партнерів.

Створений у 1998 році під егідою Ради Євроатлантичного партнерства як один із двох найважливіших компонентів політики Ради у сфері практичного співробітництва в галузі надання міжнародної допомоги у випадку природних лих і катастроф.

Доповнення

Норвегія анонсувала виділення 14,5 млн євро (150 млн норвезьких крон) на фінансування тренувальної місії ЄС для українських військовослужбовців.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…