Головна News Німеччина заповнила газосховища вже на 93%

Німеччина заповнила газосховища вже на 93%

0

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Газосховища у Німеччині вже заповнені більш ніж на 93%. Газ тепер закуповують не в Росії, а в інших виробників, ціни на паливо відчутно зросли. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Німеччина продовжує запасатися газом на зиму, попри відсутність поставок із Росії. Сховища вже заповнені на 93,03%, оголосило Федеральне агентство мереж у п’ятницю, 7 жовтня. Відомство розраховує, що цільовий показник – заповнення сховищ на 95% до 1 листопада – буде досягнуто раніше.

Після припинення імпорту російського газу Німеччина купує газ на світовому ринку, паливо стало значно дорожчим. Восени витрата газу збільшилася: вже в перший тиждень жовтня рівень споживання палива і в домогосподарствах, і в комерційних організаціях був вищим за середній у порівнянні з попередніми роками. У суспільстві зберігається напруга, влада закликає німців економити.

Так, Федеральне агентство з мереж підкреслює, що помірна витрата газу цієї зими особливо важлива.

Цитата

“Не можна виключати погіршення ситуації надалі”, – визнають експерти. Уряд Німеччини також запускає механізм, покликаний полегшити фінансове навантаження на громадян та бізнес за умов високих цін на енергоносії.

Нагадаємо

Франція оприлюднила плани, як уникнути зимових відключень електроенергії через війну в Україні, хоч і має 100% запас газу на зиму.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…