Головна Корисно Особливості та правила вибору арматурних каркасів: на що звертати увагу

Особливості та правила вибору арматурних каркасів: на що звертати увагу

0

Арматурні каркаси вважаються одним з найбільш необхідних елементів під час зведення споруд різного типу. Особливо коли це стосується бетонних конструкцій. Вони здатні помітно посилити основу, забезпечити надійне армування і підвищити міцність і довговічність фундаменту, колон, паль тощо.

Для того, аби правильно підібрати металеві конструкції, потрібно зважати на технології виготовлення арматурних каркасів, а також інші ключові характеристики, про які ми далі детальніше поговоримо.

Особливості та переваги використання арматурного каркасу

Арматурні каркаси здатні зробити навіть доволі крихкий бетон більш міцним та довговічним. І сьогодні використовуються для того, щоб збільшити міцність готової конструкції, її здатність витримувати навіть серйозне навантаження. А також для запобігання появі різних дефектів, включно з тріщинами.

Вони допомагають дотримуватися норм та стандартів безпеки і роблять фундамент, палі, колони більш довговічними. Деякі більш міцні види каркасів можуть використовуватися у тому числі під час зведення мостів, тунелів, фундаментів багатоповерхових споруд тощо.

Критерії вибору арматурних каркасів

Оскільки арматурні каркаси представлені сьогодні у широкому асортименті, вибір потрібного варіанту доволі складний. Особливо, якщо ви вперше зіштовхуєтеся з потребою замовити металеву конструкцію. Тут потрібно зважати на:

  1. Сортування. Поцікавтеся, з якого сорту металу виготовляється арматура. Від цього буде залежати міцність та довговічність конструкції. Найчастіше для арматурних каркасів використовують вуглеводну сталь, яка відрізняється міцністю, надійністю та здатністю витримувати високі навантаження. А також стійкістю до появи корозії та іржі на поверхні.
  2. Розміри. Усі параметри та габарити арматурних каркасів будуть залежати від того, де саме ви плануєте їх використовувати. Критично важливою є товщина прутків – вона може сягати діаметру до 12 мм. Чим товстішою буде арматура, тим більше навантаження вона зможе витримати. Однак разом з діаметром збільшується і вага конструкції. Що може бути критичним для деяких об’єктів.

Виготовляються арматурні каркаси за індивідуальним проектуванням. Тому потрібно обговорити завчасно усі деталі з компанією виробником. Це дозволить впевнитись, що конструкція підійде для конкретного будівельного об’єкта.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Замена труб: когда это необходимо и как проходит процесс

Замена труб – важный этап в поддержании исправного состояния сантехнических систем в вашем…