Головна News Пентагон: росія швидше за все втратила в Україні половину своїх танків

Пентагон: росія швидше за все втратила в Україні половину своїх танків

0

КИЇВ. 9 листопада. УНН. росія, ймовірно, втратила половину своїх танків і витратила більшу частину своєї високоточної зброї у війні в Україні, яка стала “великим стратегічним провалом” для кремля, заявив у вівторок заступник міністра оборони США Колін Каль, пише УНН з посиланням на CNN.

Цитата

“путін зазнав невдачі, – сказав Каль. – росія вийде з цієї війни слабшою, ніж увійшла”.

Каль зауважив, що росія зазнала втрат у “десятки тисяч” з початку війни в лютому, що “на порядки” більше, ніж Радянський Союз зазнав в Афганістані.

“Вони, ймовірно, втратили половину своїх основних бойових танків у всій російській армії, – сказав Каль. – В Україні “загрузли” понад 80% їх сухопутних військ. Вони витратили більшу частину своїх високоточних боєприпасів в Україні, а санкції та експортний контроль дуже ускладнюють відновлення їх збройних сил до того стану, в якому вони були до війни”.

Деталі

“путін пішов на цю війну, намагаючись знищити Україну як незалежну, суверенну, демократичну країну. Він зазнав невдачі, і це не зміниться. Суверенна, незалежна, демократична Україна вистоїть”, – вказав заступник голови Пентагону.

Каль зазначив, що існує значна двопартійна підтримка просування України вперед, але те, як виглядає ця підтримка та які військові потреби України, у майбутньому може змінитися.

Доповнення

Втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну сягнули вже близько 77 950 осіб, 2801 танків та сотень одиниць військової техніки.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…