Головна News Пентагон успішно випробував компоненти гіперзвукової зброї

Пентагон успішно випробував компоненти гіперзвукової зброї

0

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. ВМС та армія США запустили ракету зы стартового майданчика у Вірджинії в середу, щоб провести випробування дюжини експериментів із гіперзвуковою зброєю для допомогти у розробці нового класу зброї, повідомив Пентагон, передає агенство Reuters, пише УНН.

Деталі

ВМС та Національна лабораторія Сандія провела випробування на льотному комплексі NASA у Воллопсі штат Вірджинія, під час якого оцінювалося обладнання зв’язку та навігації для гіперзвукової зброї, а також передові матеріали, здатні витримувати нагрівання у «реалістичному гіперзвуковому середовищі».

Гіперзвукові апарати запускаються з ракети у верхніх шарах атмосфери на швидкості, яка більш ніж у п’ять разів перевищує швидкість звуку, або близько 6200 км на годину.

Щоб прискорити розробку, Пентагон запустив ці експерименти та прототипи, використовуючи зондувальну ракету, меншу і, отже, доступнішу випробувальну машину, щоб заповнити критичний пробіл між наземними випробуваннями і льотними випробуваннями всієї системи.

Випробування у середу були призначені для перевірки майбутніх аспектів звичайного оперативного удару (CPS) ВМС та армійської гіперзвукової зброї великої дальності (LRHW).

Додамо

Сполучені Штати та їхні глобальні суперники прискорили темпи створення гіперзвукової зброї – зброї наступного покоління, яка позбавляє супротивників часу реакції.

Такі компанії, як Lockheed Martin Corp та Raytheon Technologies Corp, працюють над створенням американської гіперзвукової зброї.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…