Головна News Помер власник корпорації Red Bull

Помер власник корпорації Red Bull

0

Дітріх Матешіц

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. На 79-му році пішов з життя Дітріх Матешіц – власник корпорації Red Bull та власник команди Red Bull Racing чемпіонату світу з автоперегонів у класі машин Формула-1. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву компанії.

Дітріх Матешіц тривалий час не з’являвся на публіці. У ЗМІ з’являлися повідомлення, що бізнесмен важко хворий та бореться з онкологічною недугою.

У 1984 році разом з партнером з Таїланду Матешіц заснував компанії з виробництва енергетичного напою Red Bull. Напій на основі кофеїну та таурину спочатку був позиціонувався, як засіб для підтримання бадьорості у далекобійників та представників інших професій, чия робота передбачає брак сну. Однак енергетик швидко здобув широку популярність.
У 2021 році у світі було продано близько 10 млрд банок Red Bull у 172 країнах.

Матешітц був головним інвестором команди з автоперегонів “Формули-1” Red Bull, інвестував також у футбол, мотогонки, аеродайвінг та сноубординг.

З 2010 до 2013 року команда Red Bull вигравала Кубок конструкторів. У 2021 та 2022 роках чемпіоном Формули-1 став нідерландський гонщик Red Bull Макс Ферстаппен.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…