Головна News Президент ПАРЄ прокоментував ранкові обстріли: рветься до України, чекає на розмову з Зеленським та закликає не забувати про права росіян

Президент ПАРЄ прокоментував ранкові обстріли: рветься до України, чекає на розмову з Зеленським та закликає не забувати про права росіян

0

Тіні Кокс

СТРАСБУРГ-КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Європейська спільнота шокована новим рівнем жорстокості росії по відношенню до народу України – і це добре. Про це заявив президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Тіні Кокс в ексклюзивному коментарі журналістці УНН Аллі Тулинській.

Цитата

«Сьогодні вранці ми всі були шоковані тим, що новий рівень звірств був продемонстрований у агресивній війні росії проти України та народу України. І знову, нового рівня звірств було досягнуто внаслідок безладного обстрілу українських міст, української інфраструктури і, зрештою, влучення, заподіяння шкоди, вбивства та поранення стільки українських громадян», – зазначив Кокс.

«Щоразу, коли російська федерація підвищує свою жорстокість, свою односторонню жорстокість – ми шоковані. І це – добре, тому що ми ніколи не повинні приймати за норму, що велика держава в Європі вважає, що вона може використати свою військову міць для нападу на сусідню країну», – пояснює Президент ПАРЄ.

Деталі

Він нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення, рф було виключено з організації, адже вона перетнула не лише український кордон, але і «червоні лінії».

Рішення було прийняте одноголосно, наголосив співрозмовник УНН, і це є свядченням чіткої позиції міжнародної спільноти щодо російської агресії.

«Ми ніколи не стояли так згуртовано, як сьогодні. І це, на мою думку, те, що ми можемо запропонувати Україні. У нас немає зброї, у нас немає грошей – це інші країни та інші організації, з якими ми маємо справу. Але що ми можемо зробити, то це допомогти відновити справедливість щодо громадян України та допомогти, наскільки це можливо, якнайшвидше закінчити цю війну, яка ніколи не мала розпочатися», – зазначив він.

Президент ПАРЄ нагадав також, що цього тижня Асамблея прийматиме Президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тема України – у фокусі ПАРЄ: на осінній сесії анонсували виступ Зеленського

«Він прийняв моє запрошення виступити перед нашими зборами. Ми запитаємо його: “Що ви думаєте, пане президент, ми з вами – наша організація, найстаріша і найширша організація Європи, заснована на договорах, для захисту миру на цьому континенті, що ми можемо зробити?” – розповів Кокс.

Також з його слів, ПАРЄ добре співпрацює з українською делегацією в Асамблеї та з українськими дипломатами.

«Я також готовий приїхати до України якнайшвидше, знову, щоб продемонструвати солідарність, але також обговорити, що ми можемо зробити на практиці, щоб допомогти нашим співгромадянам в Україні…Тож так, Україна може розраховувати на нашу солідарність. Я сказав це, коли відвідав Україну на запрошення спікера вашого парламенту. Я збираюся сказати це знову, коли повернуся до України. А поки ми направляємо наші місії у вашу країну, не для того, щоб готувати папери, а для того, щоб домовлятися, укладати угоди, щоб допомогти вам якнайкраще підготувати, можливо, спеціальний трибунал, щоб притягнути до відповідальності всіх (винних – ред.) людей, насправді високому рівні», – каже співрозмовник.

Він повідомив, що лауреатом Премії імені Вацлава Гавела з прав людини цьогоріч став російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза.

«Він знаходиться у в’язниці, але навіть із в’язниці він продовжує надсилати свої сигнали та заклики до своїх співгромадян більше не миритися з жорстокістю уряду цієї країни та протистояти їй. Тому що ми маємо захищати права людини, права громадян України, які мають сприйматися серйозно, що означає, що вони мають право жити своїм життям, а також права громадян росії, які мають право виступати проти цієї жорстокої агресивної війни. Тож у цьому сенсі, я думаю, ми допомагаємо громадянам України, державі Україна, і ми продовжуватимемо це робити», – додав він.

Нагадаємо

Армія рф під час сьогоднішнього масованого удару атакувала Україну 84 ракетами та 24 безпілотниками, знищено 56 з них, зокрема, 10 дронів-камікадзе.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…