Головна Новости Підготовка авто до зими

Підготовка авто до зими

0

Поради та рекомендації щодо застосування мастильних матеріалів і покриттів Molykote при підготовці автомобіля до зими. Розглянуто варіанти вирішення вже виниклих сезонних проблем

1. Змащення петель
2. Змащення замків
3. Змащення гумових ущільнень
4. Змащення електричних контактів
5. Захист від корозії

Підготовка автомобіля до зими – важлива складова безпеки і комфорту водія і пасажирів, тому при кожній зміні сезону автомобіль необхідно готувати до майбутніх погодних змін.

В першу чергу необхідно змінити літню гуму на зимову, так як специфічні характеристики зимової гуми запобігають втраті зчеплення з дорогою, що в умовах нашої зими дуже актуально. Найкраще це робити на шиномонтажних станціях, оснащених спеціалізованим обладнанням.

Існують також інші не менш важливі операції по обслуговуванню, виконання яких допомагає легше перенести суворі зимові умови і зберегти при цьому характеристики і властивості автомобіля. Список основних таких заходів розглянемо далі.




1. Змащення петель

Петлі і обмежувачі дверей, капота і багажника необхідно змащувати як мінімум раз на рік. Особливо корисно це робити напередодні зими.

Вплив снігу, дощу та холоду на петлі дверей автомобіля при відсутності змащення призводить до їх інтенсивного зношування. Це негативно позначається на щільності закриття дверей і з часом викликає їх просідання. Змазування петель захищає їх від зносу, а також запобігає і усуває появу скрипу або заїдань при відкритті.

Для петель необхідний мастильний матеріал, який швидко і ефективно проникає в зазори між труться деталями і утворює на їх поверхнях захисну плівку. Цим вимогам відповідає дисперсія Molykote Multigliss – універсальний мастильний матеріал з високими проникаючими властивостями.

2. Змащення замків

конструкция замка двери автомобиля

Замки дверей, багажника і капота автомобіля в умовах зими піддаються впливу низьких температур, води, снігу і бруду. При нестачі мастила ці фактори призводять до корозії і підвищеного зносу, що може викликати їх відмова в самий невідповідний момент. Особливо в цьому плані уразливі замкові щілини. Своєчасно нанесений мастильний матеріал надійно захищає замки при негативних температурах.

До змащенням для замків автомобілів пред’являються наступні загальні вимоги:

• стійкість до змивання і високі антикорозійні властивості;
• морозостійкість;
• низький коефіцієнт тертя;
• естетичний зовнішній вигляд і відсутність виділення масла;
• забезпечення довготривалого змазування.

Зазначеним вимогам повністю відповідає пластичне мастило Molykote G-4500. Аерозольна упаковка дозволяє наносити її в важкодоступні місця зручно і швидко.

Маючи високу адгезію і стійкість до змивання, Molykote G-4500 надовго захищає замки від зносу і впливу навколишнього середовища, сприяє плавній та безшумній роботі механізмів.

Крім того, цей мастильний матеріал сумісний з більшістю пластмас і гум. Тому його застосовують також для змазування тросів управління з метою захисту від зносу і забезпечення їх легкої рухливості при негативних температурах.

Замерзання замка взимку в результаті несвоєчасного нанесення мастила – досить поширена проблема. Для розморожування автовласники часто застосовують гарячу воду. Це, звичайно, допомагає вирішити проблему на короткий час. Але гаряча вода не завжди є під рукою. Крім того, попадання вологи в замок викликає повторення замерзання. Не можна забувати і про те, що лакофарбове покриття автомобіля не розраховане на такі дії.

Відновити рухливість замерзлого замку допоможе дисперсія Molykote Multigliss, яка швидко проникає в механізм, витісняє вологу і змащує рухомі елементи. У зимовий період рекомендується мати цей засіб під рукою.


3. Змащення гумових ущільнень

Смазка резиновых уплотнений

Гумові ущільнення кузова автомобіля призначені для захисту від попадання пилу і бруду в салон. Однак на морозі гума втрачає свої властивості. Потрапляючи на ущільнення, волога замерзає і викликає їх поступове руйнування. В результаті ущільнювачі доводиться замінювати. Пошкодження пиляків вузлів шасі (наприклад, ШРУС) тягне за собою прискорений вихід з ладу дорогих автокомпонентів.

При підготовці автомобіля до зими не можна забувати про захист гумових ущільнювачів. Для цієї мети рекомендується використовувати спеціальну морозо- і термостійкий силіконову змазку Molykote Separator Spray. Вона запобігає швидкому старінню гумових деталей, полегшує їх чистку, перешкоджає налипанню пилу завдяки антистатичним властивостям. Крім того, нанесення Molykote Separator Spray дає відмінний розділовий ефект і захищає гумові деталі від примерзання.


4. Змащування електричних контактів

Смазка электрических контактов

Електричні контакти схильні до частих перепадів температур, що призводить до утворення конденсату, появі корозії та окисленню. Ці процеси взимку протікають найбільш інтенсивно і викликають перебої в роботі електрообладнання автомобіля.

Для захисту від впливу зовнішнього середовища і забезпечення надійного контакту акумуляторні клеми і інші електричні з’єднання обробляють спеціальною електропровідної пастою Molykote HSC Plus.

У разі наявності на електричних контактах забруднень або слідів корозії перед нанесенням пасти Molykote HSC Plus їх необхідно попередньо очистити за допомогою спеціального спрея Molykote S-1002. Цей очищувач не руйнує пластик і гуму, не шкодить пофарбованим поверхням, випаровується швидко і без залишку.

Найчастіше нестабільна робота двигуна пов’язана з неполадками в системі запалювання. Для її надійного і довготривалого функціонування необхідно, щоб контакти високовольтних проводів були захищені від зовнішніх впливів і мали хорошу електроізоляцію.

Для підвищення герметичності захисних ковпачків високовольтних проводів і додаткової електроізоляції рекомендується використовувати силіконовий компаунд Molykote 111. Цей незастигаючий мастило-герметик володіє відмінними розділовими властивостями, захищає гумові деталі від старіння. Крім того, володіючи електричною міцністю > 17,72 кВ / мм, Molykote 111 гарантує захист від пробою на тривалий термін.


5. Зхист від корозії 

антикоррозионное покрытие

Хімічний вплив реагентів і піску, яким посипають дороги, контакт зі снігом, льодом і вологою активізують корозію кузовних деталей автомобіля. Для захисту автомобіля від впливу цих несприятливих факторів необхідно нанести антикорозійне покриття на зварні шви, точки свердління і місця пошкодження захисного покриття.

Алюмінієво-цинкове антикорозійне покриття сріблястого кольору Molykote L-0500 Spray відрізняється високою адгезією, не відшаровується і не тріскається при впливі вібраційних навантажень.

Molykote L-0500 Spray має зручну для нанесення аерозольну форму і може використовуватися в якості грунтовки перед фарбуванням або для відновлення оцинкованих поверхонь. При його використанні метал надійно ізолюється від контакту з киснем, водою і солями.

Якщо необхідно прозоре покриття, то рекомендується використовувати Molykote Metal Protector Plus на основі синтетичного воску. Воно утворює тонку, але щільну суху плівку і гарантує довготривалий захист від корозії.

В МАГАЗИН

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…