Головна Новости Підземний перехід на Хрещатику та Богдана Хмельницького буде введений в експлуатацію на початку лютого

Підземний перехід на Хрещатику та Богдана Хмельницького буде введений в експлуатацію на початку лютого

0

Підземний перехід на перетині вулиць Хрещатик та Богдана Хмельницького буде введений в експлуатацію на початку лютого. Наразі реконструкцію підземного переходу завершено. Для забезпечення умов для маломобільних верств населення продовжить функціонувати наземний пішохідний перехід. На черзі – облаштування острівця безпеки. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, згідно з розпорядженням КМДА № 474 від 24.04.2014, до реконструкції підземного пішохідного переходу на примиканні вул. Богдана  Хмельницького до вул. Хрещатик з улаштуванням додаткового входу до Центрального універмагу шляхом проведення інвестиційного конкурсу залучено інвестора.

«На засіданні Комісії із залучення інвесторів, що відбулась напередодні, прийнято рішення про подовження терміну прийняття в експлуатацію об’єкта інвестування до 01 лютого 2020 року через необхідність дотримання всіх процедур щодо внесення змін та погодження проєктної документації», – зазначив перший заступник голови КМДА.

Він додав, що на час реконструкції підземного пішохідного переходу облаштовано тимчасовий наземний регульований перехід через вулиці Хрещатик та Богдана Хмельницького. Також дотримано всіх умов облаштування наземного переходу для зручності маломобільних верств населення. За їхніми відгуками, такий варіант виявився більш зручним, ніж похилі підйомники, що передбачались проектною документацією згідно інвестиційного договору.

«Міська влада та інвестор дослухались до думки киян. Таким чином, за результатами спільних нарад прийнято рішення в установленому порядку розглянути питання функціонування на постійній основі наземних пішохідних переходів на перехресті вул. Хрещатик та вул. Богдана Хмельницького з облаштуванням острівців безпеки замість похилих підйомників. Разом з тим, на початку лютого наступного року буде введений в експлуатацію підземний перехід», –  наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…