Головна News Підкорювач Евересту: Непальський шерпа став другою людиною у світі, яка піднялася на гору 26 разів

Підкорювач Евересту: Непальський шерпа став другою людиною у світі, яка піднялася на гору 26 разів

0

КИЇВ. 15 травня. УНН. Непальський шерпа став другою людиною у світі, яка піднялася на Еверест 26 разів. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Непальський провідник-шерпа піднявся на гору Еверест в 26-й раз, ставши другою людиною у світі, якій вдалося це зробити.

46-річний Пасанг Дава стояв на вершині висотою 8849 метрів, поділяючи відтепер рекордну кількість сходжень з Камі Рітою.

Цього року Непал видав рекордні 467 дозволів для іноземних альпіністів, які прагнуть піднятися на вершину Евересту.

Кожного альпініста зазвичай супроводжує принаймні один провідник-шерпа. Шерпи відомі своїми навичками скелелазіння та заробляють на життя в основному провідництвом іноземних туристів у горах.

Згідно з гімалайською базою даних і непальськими офіційними особами, Еверест підкорювався понад 11 000 разів з того часу, як на нього вперше піднялися сер Едмунд Гілларі та шерп Тенцінг Норгей у 1953 році. Відомо, що під час таких спроб загинули близько 320 людей.

Нагадаємо

У травні минулого року Камі Ріта піднявся на Еверест у рекордний 26-й раз, побивши свій попередній рекорд. Він підкорив гору заввишки 8 848,86 метра традиційним маршрутом південно-східного гребеня, очолюючи 10 інших альпіністів-шерпів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…