Головна News росія заявила, що не може розглядати Італію як “чесного посередника” у війні з Україною

росія заявила, що не може розглядати Італію як “чесного посередника” у війні з Україною

0

КИЇВ. 4 січня. УНН. росія в середу заявила, що не може розглядати Італію як «чесного посередника» чи можливого посередника у мирних переговорах з Україною через її позицію проти Москви, передає УНН.

Цитата

«Очевидно, що з урахуванням партійної позиції Італії ми не можемо розглядати її як чесного посередника, ні як можливого гаранта мирного процесу», — заявила офіційний представник мзс марія захарова, відповідаючи на запитання ЗМІ, яке пізніше було опубліковано на офіційному сайті міністерства.

Деталі

За її словами, Москві «дивно» чути пропозиції про посередництво від країн, які від початку «спеціальної військової операції» в Україні в лютому минулого року зайняли «однозначну та дуже агресивну антиросійську позицію».

захарова додала, що одні з цих країн намагаються грати таку роль «щиро», інші дотримуються такого підходу з «корисливими цілями» та з наміром включитися у переговорний процес, аби отримати «зовнішньополітичні дивіденди».

Назвавши входження Італії до цих країн «невдалим», захарова заявила, що Рим не лише підтримує Київ, а й надає значну «військову та технічну допомогу».

«Відомо, що Італія, поряд із широким спектром озброєння та військової техніки, постачає до Києва протипіхотні міни», – додала захарова.

«Було б краще, якби європейські псевдомиротворці припинили військову підтримку Києва та зосередили свої зусилля на більш жорсткій та вимогливій роботі з Президентом України Зеленським, який неодноразово заявляв про своє повне неприйняття мирного врегулювання конфлікту, а 30 вересня 2022 навіть підписав указ про відмову від переговорів з президентом путіним», – додала вона.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…