Головна Новости СБУ підозрює посадовців Київміськсвітла у масштабних зловживаннях під час державних закупівель

СБУ підозрює посадовців Київміськсвітла у масштабних зловживаннях під час державних закупівель

0

Служба безпеки України підозрює посадових осіб комунального підприємства «Київміськсвітло» у масштабних зловживаннях під час здійснення закупівель товарів для зовнішнього освітлення столиці.

За даними слідства у 2018 році керівництво кількох структурних підрозділів комунального закладу забезпечило перемогу у тендері на придбання освітлювальних засобів для поточних потреб міста наближеній до них комерційній структурі. Загальна сума контрактів становила кілька десятків мільйонів гривень, частину з якої було розтрачено.

За попередньою версією слідства, під час підготовки кошторису чиновники свідомо завищили реальну ринкову вартість на лампи для вуличного освітлення.

Ініційована Службою комплексна товарознавча та судово-економічна експертизи засвідчили, що через такі дії посадовців місцевому бюджету завдано збитки у особливо великих розмірах.

Наразі п’ятьом посадовцям Київміськсвітла оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України,

Тривають слідчі дії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…